Швейцарското трио E-L-R се завръща с втори албум. Той ще се нарича „Vexier“ и ще излезе на през пролетта на идната година.

„Вторият албум на E-L-R „Vexier“ елегантно разширява музикалния обхват между кадифен мрак и пламтящи отблясъци на силна енергия. Стилът на швейцарците често бива наричан „doomgaze“ и „post-metal“, като двата термина свободно прилягат като описание на криволичещите, бавнотемпови епични композиции. Хипнотичните фрази на E-L-R непрестанно вариращи и кривящи се в повтарящи се цикли напомнят на шаманични ритуали, наситени с психеделични цветове. Триото изплита изтънчена тъкан с отдаденост и постоянство, които изобразяват лабиринт, изпълнен с интригуващи детайли и скрити съкровища.

„Vexier“ не разкрива лесно своите тайни и в него, криещи се в звукови сенки, изобилстват множество посоки и обрати, както се подразбира от заглавието на албума, вдъхновено от латинската дума „Vexare“. Значението ѝ е „да заразявам, да дразня“ и на немски „Vexierbild“ означава „снимка, на която се намират една или повече скрити фигури“, докато в някои диалекти „Vexier“ е пъзел.

E-L-R са основани от басистката I.R. и китаристката S.M., споделящи си вокалните задължения, в швейцарския град Берн през 2016-та година. Малко по-късно към тях се присъединява барабнистът M.K., чиито емоционален и интригуващ стил доказва, че е перфектният за целта избор. Изданието на дебютния им албум „Mænad“ през 2019-та година бива посрещнато с широк отклик от критици и медии.

С „Vexier“ E-L-R поемат поредната решителна стъпка напред и канят слушателите си на авантюристично пътуване сред техния мултиизмерен музикален космос.“

Песните в албума са:

01. Opiate Тhe Sun
02. Three Winds
03. Seeds
04. Fleurs Оf Decay
05. Forêt

Първият сингъл към албума се нарича „Fleurs Of Decay“ и видеото към него е достъпно долу.

„Vexier“ излиза на 11-ти март 2022-ра година чрез Prophecy Productions.