Легендарният шведски артист Peter Bjärgö, познат най-вече от работата си с култовата група Arcana, анонсира нов солов албум. Творбата ще се нарича „The Translucency Of Mind’s Decay“ и ще се излезе на бял свят на 26-ти април чрез канадския тематичен лейбъл Cyclic Law.

„Творбата е написана и записана през 2020-та – година, белязана от принудителна карантина и ситуация, на свой ред оказваща се ползотворна за композиране на музика. Това е албум е за промяната, остаряването и избледняващите спомени на човек, често повече продукт на текущото състояние на личността, отколкото прецизно описание на запомнените моменти. С напредване възрастта сме склонни да забравяме или да губим контакт с определени моменти и части от нашата собствена история, като контекстът бива заличен завинаги, сякаш въпросните спомени не са се случвали. 

С този албум Peter Bjärgö поема първите стъпки към нещо ново, съчетавайки добре познатия звук от миналите проекти в бавно развиващ се преход към звуков свят отвъд предходните му постижения. Поведен към по-етно и ритмичен звук, изпълнен с превърналия се в запазена марка меланхоличен китарен звук и дълбоките церемониални вокали, „The Translucency Of Mind’s Decay“ прави първите стъпки към нов хоризонт, който авторът непрестанно създава за удоволствие на слушателите.“

„The Translucency Of Mind’s Decay“ включва следните песни:

01. The Translucency Of Mind’s Decay
02. The Nature Of Continuity
03. Immaculate Judgement
04. The Codex Of Repetition
05. Séraphita
06. Dreams Coloring My Awakedness
07. The Stargazers
08. Luguber

Изданието ще бъде достъпно във формат на дигипак диск и плочи в различен цвят.

Откиващата песен може да слушате долу: