Като официален медиен партньор за България на Debemur Morti Productions имаме удоволствието да ви представим премиерно композицията ‘Presages From A Restless Soul’ на индонезийската блек метъл група Pure Wrath.

Pure Wrath ще издаде третия си албум “Hymn To The Woeful Hearts” на 18 февруари. Днес Debemur Morti Productions с гордост пускат втора песен от предстоящия дългосвирещ албум. В „Presages From A Restless Soul“ композиторът и главен двигател Ryo плавно варира между мелодични и агресивни пасажи, въпреки че цялостното настроение на загуба и скръб никога не са изоставени. Със своята плътна атмосфера, осем минутната песен придава музикална форма на сърцераздирателните трагедии в историята на родната страна на изпълнителя Индонезия. Чуйте песента по-долу.

Ryo разказва за музикалната и концептуалната визия зад „Presages From A Restless Soul“:

„Спомням си деня, в който се срещнах и разговарях с възрастна дама, която продаваше ръчно изработени чанти в средата на най-оживения град в моята страна. Много скептични мисли и обречени мнения излязоха от уморените й устни, тъй като прекарва цял ден, приканвайки хората да видят чантите й. Оказа се, че тя е свидетел на отвличането на съпруга й в тъмното време, за което основно говоря в този албум. Той никога не се върнал. Тя ми каза, че тази истина ще остане скрита и никога няма да бъде разказана на по-новите поколения, тъй като тя сякаш е живяла живота си като „съпруга на враг на страната“, въпреки че това не беше вярно. Вече няма правосъдие. Оттогава тя просто спряла да бъде оптимист. Това наистина ми разби сърцето… Реших да разкажа тази история в тази песен, за да се уверя, че постъпвам правилно, като разпространявам знания за тези събития на моето поколение.

„Presages From A Restless Soul“ е втората песен, която написах за този албум и първоначално трябваше да се слее със заглавната песен. Но в крайна сметка реших да ги разделя, защото не вярвах, че ще е от полза за динамиката на албума, ако се слеят в едно парче. Всъщност ми беше трудно да разбера как да подредя най-добрата позиция за всяка композиция. Те звучат много различно, но чувствата, присъстващи във всяка песен, са еднакви и образуват единство. Тази песен завърши като трета, защото дава на слушателите отскок от „Years Of Silence“, което звучи много по-песимистично и има тъжен край.”

“Hymn To The Woeful Hearts” ще бъде издаден на CD, винил и дигитално на 18 февруари. Предварителни поръчки са възможни чрез магазините на лейбъла в Европа  и Bandcamp.

Обложка и траклист:

01. The Cloak Of Disquiet
02. Years Of Silence
03. Presages From A Restless Soul
04. Footprints Of The Lost Child
05. Those Who Stand Still
06. Hymn To The Woeful Hearts

Композиторът Januaryo Hardy е бил отговорен за вокалите, китарите, баса, синтезаторите и текстовете, докато Yurii Kononov (ex-WHITE WARD) е записал барабаните. Dice Midyanti е изсвирил допълнителните пиано и чело елементи.