Тежки и неприятни новини дойдоха от музикалния небосклон. Ben Woods е починал след кратка, скоростна атака на един от най-големите бичове в здравеопазването – рак. Болестта съпътстваше музиканта от близо две години, но той се бореше мъжки с нея.
Новината беше оповестена преди броени минути от колегата му Thomas Zwijsen:
Светът загуби китарен герой и герой като цяло! И аз загубих един от най-добрите си приятели… Невероятен и сърдечен човек с най-великия хумор, който някога съм виждал! Няма думи, които да опишат тази тъга. Всичко, което можем да направим, е да преживеем невероятните моменти, които имахме заедно, на сцената и особено извън сцената.. такава чест е да пътувам между концерти и държави с теб. И е чест да те нарека приятел! Споделихме някои от най-хубавите моменти от живота ни заедно. Твоят безумен талант и умения ще продължат да живеят и не съм сигурен дали някой някога ще може да покори тази испанска китара, както ти, Бен… Ще липсваш безумно много и никога няма да бъдеш забравен!

ОБИЧАМЕ ТЕ!!“

Почивай в мир! За мен беше чест да се запозная с теб и да посетя всичките ви изяви на родна земя! Тези малки, но задушевни събития ще останат завинаги в дълбоко запечатани в съзнанието ми.
Благодаря ти за прекрасните аранжименти и невероятната музика!