Дракони над София

IMAGINE DRAGONS са една от най-известните поп-рок групи. Сигурно сте ги чували във филми, в реклами или по радиото. През септември 2012 г инди бандата стават прочути със своя студиен албум „Night Visions“. Те създават три от най-добрите рок песни на десетилетието според Billboard: “Believer”, “Thunder” и “Radioactive”. Изпълнителите са на първо място с най-много седмици според Billboard „Hot Rock Songs“. Ето защо не трябва да е изненада, че на 30-и юли в София групата имаше концерт на националния стадион ,,Васил Левски“. И с това прекъснаха поредица от дълги години без стадионен рок у нас.

Да започнем по ред. Английската пънк рок група SOFT PLAY подгря IMAGINE DRAGONS. Те са група, изградена върху идеята за счупване на правилата и точно това направиха, като излязоха само двама на сцената. Изключителна рядкост бе как Isaac Holman (вокалист и барабанист) свиреше през цялото време на крака и изпълняваше главните вокали. Бандата бе непозната за голяма част от публиката, но ги грабна с енергичното си шоу. Laurie Vincent (бек вокалист, китарист и басист) тичаше, клякаше, маршируваше, танцуваше – какво ли не правеше. И двамата бяха само по панталони, но това, което открояваше китариста Laurie Vincent, беше, че имаше дълги до колената шарени чорапи. Той почти на всяка песен сменяше китарите или взимаше бас. SOFT PLAY бяха препълнени с енергия, която предадоха на публиката. Включително и с директен контакт, понеже барабанистът Isaac към края на сета им се разходи в тълпата. Бяха епични.

IMAGINE DRAGONS със самото излизане на сцената взривиха публиката с един от своите хитове „My Life“. Феновете запяха заедно с тях и не спряха до края на концерта. Китарата на Daniel Sermon изглеждаше като позлатена. IMAGINE DRAGONS зарадвах своите фенове с някои от най-известните си хитове като Believer“, „Thunder“ и Natural“. По средата на сета четиримата музиканти излязоха най-отпред на издадената част на сцената и направиха акустичен сет.

В изблик на признателност Dan Reynolds слезе при публиката и поздрави феновете от първите редове. Към края на концерта при изпълнението на най-големите им хитове „Enemy“, „Bad Liar“, „Bones“ и Radioactive“ музикантите пуснаха в публиката към 20-30 огромни балони. А през цялото шоу по време на ралични ключови моменти летяха конфети, имаше светлинни и пироефекти. Dan Reynolds се раздаде на макс, дори към края на концерта посвири и на пиано. IMAGINE DRAGONS искрено благодариха на публиката с поклон и си тръгнаха с украинското знаме на гръб.

Концертът бе истински празник за всички. Цели семейства, различни поколения се насладиха на великолепното шоу и с нетърпение ще очакват скорошното му повторение. Благодарности и на организаторите, които доказаха, че и в България все още може да се правят такива уникални концерти. 

Kal In

СНИМКИ

IMAGINE DRAGONS

SOFT PLAY

 

 

  1. #1 написан от Анонимен (преди 8 месеца)
  2. #2 написан от Анонимен (преди 8 месеца)

    Мн хубав репортаж

  3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  4. Коментари за тази публикация
В началото