В новото си ЕР „Animus“ шотландците CROWN SOLACE се стремят да се освободят от ограниченията на типичния симфоничен метъл. Вплитайки множество аранжименти, впечатляващи оперни и сурови вокали и завладяваща динамика, бандата създава 5 композиции, обединени в дебютното им мини-издание, което ще се появи на пазара на 3-и август. От групата коментират:

„Много сме развълнувани да покажем на света първия ни мини-албум „Animus“, което смятаме, че обхваща различни аспекти от цялостния ни звук като група. Вярваме, че тези песни демонстрират уникалния ни стил, който внася нещо ново в симфоничния метъл. Работихме усърдно и здраво и вкарахме всичките си влияния и страсти в завладяващ, мелодичен, епичен метъл!“

CROWN SOLACE предлагат наистина вълнуващ запис. Завладяващата откриваща композиция „Inside My Mind“ показва ориентацията на бандата към по-мелодичната страна на жанра, докато гръмотевичните рифове в „Dangerous Eyes“ са придружени от зашеметяващи оперни и демонични харш вокали. „The Sounds That Make Me Feel Alive“, пък, внася великолепна емоционална и енергична нотка в изданието.

CROWN SOLACE са създадени през 2020 г. в Абърдийн от китариста и композитор Valentyn Tkach. Групата се ражда от желанието да бъдат разрушени границите в жанра. Музикантите черпят вдъхновение от колоси в симфометъла като NIGHTWISH и EPICA, както и модерен метъл саунд от техническите елементи в творчеството на AMARANTHE и ARCHITECTS. Ключова част от звука на шотландците е школуваният контратенор на вокалиста Pete Rawcliffe, съчетан с хардкор крясъците на басиста Callum Hutchinson, чиято комбинация е емоционална и завладяваща. В крайна сметка CROWN SOLACE се опитват да избягат от традиционните клишета в симфоничния метъл и да покажат вълнуващия потенциал на поджанра, в който творят. Новото издание е логично следствие от излизането на синглите „Horizons“ и „Inside My Mind“, разкривайки композиционното и изпълнителско майсторство на музикантите. 

Съдържание:

  1. Inside My Mind
  2. Animus
  3. Dangerous Eyes
  4. The Sounds That Make Me Feel Alive
  5. Return To Dust