Гръцката пауър прог метъл група FORTRESS UNDER SIEGE с концерт в София

Концертът ще се състои на 23-ти ноември в клуб Live & Loud (София, ул. Позитано №8). Билети ще се продават в деня на събитието, само на входа на клуба, на цена 20 лв.

Формирани в средата на 90-те години, FORTRESS UNDER SIEGE от Атина представят пауър прог метъл, съчетаващ традиционен хеви метъл с техничен и мелодичен пауър метъл. След като издават дебютното си самостоятелно мини-CD през 1996 г., FORTRESS UNDER SIEGE са сред първите гръцки групи, които някога са свирили прогресив пауър метъл. Оттогава досега те са издали три пълни албума: „The Mortal Flesh of Love“ (2011), „Phoenix Rising“ (2014), „Atlantis“ (2020).

По време на пандемията групата започва да репетира новия материал и съответно през лятото на 2021 г. влиза отново в Devasoundz Studios, с Fotis Benardo като продуцент, за да запише новия албум „ENVY“. С новия албум в арсенала си, в края на 2022 г. групата подписва нов договор за няколко плочи с ROAR! Rock of Angels Records, сделка, която гарантира професионалната перспектива на групата през годините. „ENVY“, най-мощният им албум досега, предлага модерен пауър метъл, без да губи връзката си с миналото. Лирическият фон отново предлага голямо разнообразие, занимавайки се със социални, исторически, научнофантастични, митологични въпроси. Оригинална картина-шедьовър на Ioannis Koutrikas отново украсява обложката на новия запис, функционирайки като алегория на завистта – женска красота с рога.

След като споделиха сцената с групи като Accept, Helloween, Epica Hammerfall, Battle Beast, Guano Apes, Serious Black и др. и изнесоха няколко концерта и фестивала, FORTRESS UNDER SIEGE в момента са в процес на организиране на възможно най-много концерти както на местно ниво, така и в чужбина.

Лиричното пауър прог метъл приключение продължава…

Гости на концерта от родна страна ще са TIME JUGGLERS. Групата е сформирани през 2016г. и са издали два албума, едно EP и подготвят трети албум за догодина, като този и EP-то са записани в Германия. Свирили са по различни концерти в страната и чужбина с местни банди и са подгрявали и по-известни групи като Б.Т.Р, P.I.F, Обратен Ефект, група „Фактор“, Васко Кръпката, No More Many More и други. През 2021 г. издават сингъла „Spineless“ с участието на Светлана Близнакова от SEVI, който се задържа в класацията на Raynaers Top 30 по радио Z-Rock за 13 седмици! Песента „Hot Fire“ от дебютния албум “Stories in Time” е включена в компилация на „Classic Rock Magazine“.

Следете подробностите във Фейсбук събитието на страницата на клуб Live & Loud тук: https://www.facebook.com/events/725935822689371

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото