След издаването на втория студиен албум “Тази земя” през октомври 2021 година нашумялата младежка група COOL DEN обеща на феновете си видеоклипове към повечето песни. След „Тази земя“ с реализирано видео е вече една най-слушаните песни от албума – „Знам“.

Песента „Знам“ или “градският хит”, както момчетата се шегуват,  представя чара на града с неговите позитиви и негативи. Обрисува ежедневието, с което се сблъскваме всеки ден в типичния за групата стил – забавен, леко меланхоличен, изпълнен с позитивизъм и нотка ирония. “Градът с цялата му динамика е място, където може да се загубиш, но и да се намериш в отражението на всички хора в него” – разказват младите музиканти. Никола Симеонов (вокали) добавя: “Така преди три години Ивайло ме намери буквално на улицата и COOL DEN започна своето съществуване”.

Зад заснемането на клипа стоят и познатите лица от успешното артистично видео на „Тази земя“Петър Тухчиев и Мария Колева, а снимките на лента са дело на Денис Манев. Освен членовете на групата Никола (вокали, китара), Ивайло (вокали китара), Васил (бас) и Теодор (барабани) в песента и видеото участие имат и Преслав Пеев (саксофон) и Валентин Атанасов (тромпет), Радослав Ангелов (художник). В кадрите са заснети членове на Национална скаутска организация на България и бар “Barfly”.

А на 17-и февруари може да ги видите и на живо в клуб Строежа.

Повече информация може да откриете на Facebook страницата на COOL DEN и в YouTube канала!