Голямото приключения, в което се впуска Васил Върбанов сега, е документален филм за над 100-годишната история на РЪГБИ в България.
За него, водещият на “Моят плейлист” на БНТ и на радио ТАНГРА МЕГА РОК е успял да привлече двама от ТОП операторите в българското кино – Крум Родригес и Орлин Руевски, както и монтажиста Александра Ненкова („Под прикритие“, „Революция Z“).
Звукът ще бъде финално сглобен от Васко Райков (ODD CREW, студио „Аудиослот“), а бъдещата версия на английски от Насо Русков (BABYFACE CLAN, Les Animaux Sauvages).

Официална страница на филма – https://www.facebook.com/bulgarianrugbygods

ИСТОРИЯ:

През 2023 Планетата ще празнува 200 години от раждането на великата игра, но българският РЪГБИ филм ще излезе още в края на тази 2021.

Озаглавен е „В името на Бог РЪГБИ!“, а тук можете да видите първия видеотийзър – https://www.youtube.com/watch?v=UlAlkJLi_v8

Или тук – https://www.facebook.com/bulgarianrugbygods/videos/309869197537720

Прикачен е и официалният афиш на филма, рисуван от неповторимата българска художничка Текла Алексиева! Тя не само е правила кориците на два от най-великите РОК албуми в българската история – „20 век“ и „Вкусът на времето“ на ЩУРЦИТЕ, но също така оказа огромно влияние върху мисленето на няколко поколения с картините си върху книгите от легендарната поредица „Библиотека Галактика“!Надписите дължим на един от водещите български дизайнери – Борил Караиванов.

Спортът РЪГБИ присъства в българското медийно пространство от вече повече от 100 години и се играе организирано у нас от над 60… Но за широката БГ общественост РЪГБИ все едно не съществува, а хилядите ни ръгбисти сякаш живеят в успоредна реалност.
Филмът е комбинация от документални видеокадри, снимки, свидетелства от първо лице на главните герои от 1956 до днес и екшън кадри от игрището. Разказът надскача спортния контекст и дава по-широка картина на живота в БГ.
Автор е Васил Върбанов – популярен радио и ТВ журналист, който успоредно със своите музикални и културни предавания, вече повече от 10 години е и РЪГБИ коментаторът на Евроспорт-България. Бил е и дългогодишен състезател, затова познава отблизо философията на този спорт, както и спецификата на неговата култура.

Очаквайте ‘В името на Бог РЪГБИ!’

автор и режисьор: Васил Върбанов;

оператори: Крум Родригес, Орлин Руевски;

монтаж: Александра Ненкова;

звук: Васко Райков;

превод на английски: Насо Русков;

художник: Текла Алексиева;

дизайн: Борил Караиванов;

продуцент: Тангра Мега Рок (представлявано от Lakrizz Ltd).

Филмът се осъществява с подкрепата на Столична община!