Финландските дебютанти Arctis ще подгряват Apocalyptica

Специалното шоу на метъл виртуозите на виолончелото Apocalyptica в София, което е част от турнето „Apocalyptica Plays Metallica Vol.2 Tour“ е на 28-и ноември в Зала 3 на НДК. Те водят свои специални гости, които да подгреят публиката. Това са Arctis.

Arctis са от Финландия и съвсем скоро музикалният свят ще разбере за тях. Групата има договор с Napalm Records и вече имат дата за издаване на първия си албум чрез лейбъла. Записът, който ще види бял свят през есента на 2024 г. е продуциран от Jimmy Westerlund (Sturm und Drang), миксиран от Stefan Glaumann (Rammstein) и мастериран от Svante Forsbäck (Rammstein). За да отпразнува излизането му, групата ще започне обширно европейско турне като съпорт за легендарните Apocalyptica на 18 дати на турнето й през ноември, което минава и през България.

Тази нова група на скандинавската метъл сцена черпи вдъхновение от пейзажите и специфичния климат на Финландия. Стилът им е изграден на основите на хард рока, с втърдяване от метъл елементи, но и с поп забежки, които са в пропорции, каквито да разширят тяхната таргет фен база. Това е звукова атака от новата вълна на скандинавската метъл сцена. Arctis определено е една от бандите от нея, за която ще чуваме отново.

Arctis са:

Alva Sandström – вокали

Michael Mikander – китара

Björn Johansson – китара

Mats Ödahl – бас

Mika Paananen – барабани

Билетите са в продажба онлайн в системата на Paysera https://bit.ly/ApocalypticaSofia2024 и на касите на магазини „На Тъмно“ в цялата страна.

Билети категория „VIP” могат да бъдат закупени само директно от групата на www.apocalyptica.com.

Концертът ще е с правостоящи места пред сцената и с много малко седящи такива в двете ложи, разположени вляво и съответно вдясно на сцената. Залата е с ограничен капацитет и навременното закупуване на билети е препоръчително!

Деца до 12 години влизат с вход свободен, но е задължително да бъдат придружени от родител по време на цения концерт.

Пригответе се за една епична вечер в културния център на столицата!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото