Премиера на първи сингъл от POWER FROM HELL

Като упълномощен медиен партньор за България на Debemur Morti Productions, Metal Hangar 18 има удоволствието да ви представи премиерно първия сингъл от предстоящия албум на бразилката блек метъл група POWER FROM HELL. Това е песента ‘Silence’, която можете да чуете по-долу. Ето и подробности около изданието.

Като първи поглед към предстоящия албум „Shadows Devouring Light“, POWER FROM HELL представят песента „Silence“. Композиторът и фронтмен Sodomic коментира новия музикален път:

„Silence“ представлява новата ера на нашата музика, но в същото време част от стария звук, POWER FROM HELL все още е там. Тези, които бяха в крак с групата през последните години, ще забележат това. Тази песен има доста сложен подход по отношение на китарните рифове, но звучи просто и ясно в същото време. Затова изглеждаше като правилният избор да бъде първата песен, разкрита от албума. Ролята на тази композиция е да подготви слушателя звуково и лирично за останалата част от “Shadows Devouring Light”. Всичко е свързано със заглавието на песента „Silence“. Мълчанието е там в началото и ще бъде в края на нашето преживяване на тази планета. Ето защо избрахме това да бъде първата песен в албума.”

Тематично лириките на първата разкрита песен на POWER FROM HELL представят нихилистичен поглед върху живота:

„Човек трябва да помни, че светлината, която осветява хората, е същата, която ги и заслепява. Можете да намерите тази нихилистична гледна точка не само в текстовете на „Silence“, но в целият албум се задава въпроса защо хората търсят толкова усилено смисъл, нещо, което да ги напътства. Защо е толкова трудно да се приеме идеята за празнотата на човешкия опит? За да илюстрираме това, ние използваме богословските съмнения и несъответствия като фон, но винаги се опитваме да конституираме човешкото същество като централна причина за проблема. Самото човешко същество е отговорно за своите мисли, действия, желания и разочарования. От всички човешки чувства, желанието да се бунтуваш срещу всичко и всеки и срещу самата идея да не бъдеш сам, да водиш безсмислено съществуване е първичният пламък, който ръководи тази песен и този нов албум.”

„Shadows Devouring Light“ ще бъде издаден на CD, винил и дигитално на 30 септември, придружен от висококачествен мърчандайз като тениски (мъжки/дамски) и суичъри с качулка.

Допълнителна информация за новия албум “Shadows Devouring Light”:

Три години след пускането на „Profound Evil Presence“, POWER FROM HELL ще отприщи зловещия наследник „Shadows Devouring Light“, чрез Debemur Morti Productions на 30 септември. Суровият Black/Thrash звук на групата от миналото отстъпва място на по-мрачен, по-завършен път в блек метъла: смесване на примитивния, lo-fi мистицизъм на първата вълна, неземната мелодична убеденост на втората вълна и дисонантното арпежиране на модерните новатори в огнена буря от възбуждащи, майсторски композирани песни.

Обложка и трак лист:

01. Forsaken By The Father (Intro)
02. Silence
03. The Serpent’s Earthly Throne
04. Shadows Devouring Light
05. Primordial Impurity
06. Mother Of Abominations
07. Wings Of Perdition
08. Eve’s Holy Vulva
09. Adversary Of Creation
10. Summoning the Abjection

Албумът е записан в Gringhouse Studios в Рио де Жанейро през декември 2021 г. Kleber Oliveira от Dark Paradise Recordings в Сао Пауло е отговорен за микса и мастеринга. Проектиран от чилийския художник Rodrigo Salvatierra (UNAUSSPRECHLICHEN KULTEN), обложката на „Shadows Devouring Light“ визуално представя концепцията зад най-новото произведение на POWER FROM HELL. Оформлението е направено от Kontamination Design.

 

 1. #1 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 5 месеца)

  От няколко зими наблюдавам като,че ли най-свирепите и зли актове на Black Metal-а се пръкват на юг от „рая“,а не толкова на север.Май скандинавците загубиха остротата и гнева търсейки своята нова прогресивна насока…и в музиката…и в живота…и във възгледите си…Тази музика не трябва да е мода!!!А да я ДИШАШ…666 капки кръв по разпятието….

  • #2 написан от Satania (преди 5 месеца)

   Ох, болна тема ми е скандинавската „прогресивност“, особено при някои групи. Но хубавото, е че все още има такива, които държат фронта.

 2. #3 написан от Tutur (преди 5 месеца)

  Power From Hell определено не е блек банда, видях го преди няколко месеца в София. Е, има заигравки… Мда, и си купих фанела 😀

  • #4 написан от Satania (преди 5 месеца)

   Така ми идва в прес релийза, а и явно те самите претендират да са. Абе, има някакъв vibe. Приятни са, ще чуя албума.

  • #5 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 5 месеца)

   Да,не са типичната блек метъл банда.Но да не забравяме,че в доста ревюта и въобще в пресата определят банди като Venom,Mercyful Fate,Slayer…Sodom за блек метъл банди…Което е въз основа на лириките,а не на самата музика.Имам доста западни книги,дори някои от тях са тип енциклопедии където именно споменатите от мен по-горе групи ги определят като блек метъл. Докато .аз смятам,че са повлияли за поява на същинският блек метъл.То и Horde от Австралия чисто музикално са си типичен блек метъл,но пък текстовете им са християнски…Всичко е много субективно…Лично за мен блек метъл музиката трябва да има онова чувство на нихилизъм,отрицание,бунт,гняв,анти на общоприетото…мизантропия…дори и щипка тъмен романтизъм…Да те накара да излезеш в полунощ в гъстата гора и да чуеш как тя ти шепне,прегръща те…Дори те кара да останеш там завинаги…До твоят край и новото Ти Духовно Начало…В днешно време стиловете в метъл музиката толкова се преплетоха,че въобще е трудно за слагане на рамки…По-важното е стилът определян като BLACK METAL ДА СИ ОСТАНЕ ЗА ОПРЕДЕЛЕН ТИП ЧОВЕЦИ,КОИТО СЕ ОПРЕДЕЛЯТ ЗА ЕДИН МРАЧЕН И ПОТАЕН ЕЛИТ…Боровата ГОРА винаги ГОВОРИ…

  • #6 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 5 месеца)

   Честито на Теодор за мърча…Иначе,да Power From Hell имат и Thrash,Speed ритници,особено в ранните им издания.Но и Black Metal мизантропия в късните си актове…Важното е,че са все още гневни…Определено са стойностна банда…То при този издател слабо няма…

 3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 4. Коментари за тази публикация
В началото