Подробности за новия албум на SÓLSTAFIR

Исландските експериментатори Sólstafir ще издадат новия си албум на 6-ти ноември чрез Season Of Mist. Той ще носи името „Endless Twilight Of Codependent Love“.

Албумът е записан в Sundlaugin Studio, Исландия, където бандата работи по последните си три албума – шедьовъра „Svartir Sandar“, Ótta“ и „Berdreyminn“ с продуцента Birgir Jón Birgisson (Sigur Rós, Alcest, Damien Rice).

Песните в диска са:

01. Akkeri
02. Drýsill
03. Rökkur
04. Her Fall From Grace
05. Dionysus
06. Til Moldar
07. Alda Syndanna
08. Or
09. Úlfur
10. Hrollkalda Þoka Einmanaleikans (Bonus Track)
11. Hann For Sjalfur (Bonus Track)

Бандата коментира: „Ето го, албум номер 7. Какво да очакваме? Някои изненадващи елементи, но както обикновено, това е и естествена еволюция в нашата история. Трябва да кажа, че юбилейното турне по случай годишнината от излизането на “Köld”, което направихме през миналата година, оказа своето влияние, в смисъл такъв, че се насладихме да изпълним тези по-тежки парчета на живо. Иронията е, че “Köld” е албум с име на исландски и текстове на английски и това доведе до идеята да направим албум със заглавие на английски, но с болшинството от текстове на исландски. Името на творбата представа безкрайната борба в човешката комуникация, бидейки твърде депресирани да изразим себе си и да отстояваме себе си в нужда, или просто бидейки прекалено егоцентрични да покажем състрадание и емпатия към хората около нас и в повече случаи най-близките ни.

Обложката е картина на на Йохан Баптист Цвекер – “Fjallkonan” или „Дамата от планината“. Тя е женското олицетворение на Исландия. Обикнахме много самата картина и за нас тя е Женската Сила. Французите имат своята Мариан, а гърците – древната богиня Минерва.“

Тийзър към изданието:

  1. #1 написан от Ташун Кавитков (преди 5 месеца)

    Последният им албум е мнооого далече от шедьовър.

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото