Отне ми време да стигна до ревюто на този албум, не защото нямах кога да го слушам, а защото нямах кога да пиша. При всички положения най-накрая се появява на бял свят.

SHADOW IN THE DARKNESS са тех-дет банда от Гърция, които ми грабнаха ухото почти веднага, въпреки че рядко си харесвам нещо от стила.

Албумът „Erstwhile Befell“ излезе на 19 май, т.г. от Sliptrick Records и съдържа 8 здрави парчета, от които всеки фен на техничния дет метъл ще настръхне.

Парчетата са подредени в своеобразна градация – когато си мислиш, че си си откачил врата и няма накъде повече, идва следващото парче и те оставя без дъх. Под мощните рифове прозират груув елементи, които за мен са доста свежи. В средата на „Erstwhile Befell“ се срещаме с прелюдията „Aspalathus“, която е достатъчна да си поеме човек дъх преди да се гмурне във втората част на албума.

Има моменти в песните, които ми се струват хаотични, но те прибавят чар на изданието и по никакъв начин не го развалят. Фаворит ми е песента „21“, чиято мелодичност на китарите я отличава от останалите.

32-те минути на „Erstwhile Befell“ не ми стигнаха и определено поне още едно парче щеше да е добре, но при всички случаи съседите ни от SHADOW IN THE DARKNESS са изкарали един страхотен албум, който си заслужава слушането.

За фенове на: техничен дет // Оценка: 9.5/10

Ще намерите SHADOW IN THE DARKNESS във Facebook, YouTube.