Подробности за новия албум на MASSACRE

Както вече писахме, пионерите на флоридския дет метъл MASSACRE се завръщат с чисто нов студиен запис. Първият албум на американците от 7 години насам се нарича „Resurgence“ и ще излезе на 22-и октомври чрез Nuclear Blast Records. Творбата е налична за предварителни поръчки тук. Албумът е записан с помощта на продуцента и дет метъл икона Dan Swanö (ex-EDGE OF SANITY, ex-BLOODBATH) и китариста Jonny Pettersson, който се е погрижил за смесването на материала. Предната корица е изработена от Wes Benscoter. Бандата пусна и първия сингъл от предстоящото издание – „The Innsmouth Strain“. Гледайте визуализацията по-долу и се запознайте със съдържанието на новото творение. 

MASSACRE изплуват от дълбините на Южна Флорида в началото на 80-те години на миналия век и са част от дет метъл вълната, дала на света такива имена като DEATH, OBITUARY и SIX FEET UNDER. Дискографията на групата включва няколко класически демота и 3 дългосвирещи албума като първият – „From Beyond“ – излиза през 1991 г. и е добре приет от критика и фенове. Сега, десетилетия по-късно, бандата прави дългоочакваното си завръщане по-енергична и жадна за нови подвизи на музикалния фронт от всякога. Към оригиналните членове Kam Lee (вокали, MANTAS, BONE GNAWER, THE GROTESQUERY) и Mike Borders (бас) се присъединяват едни от най-добрите композитори в жанра – китаристите Rogga Johansson (PAGANIZER, MEGASCAVENGER, RIB SPREADER), Jonny Pettersson (WOMBBATH, NATTRAVNEN, HENRY KANE) и Scott Fairfax (MEMORIAM, AS THE WORLD DIES), и барабанистът Brynjar Helgetun (CRYPTICUS, THE GROTESQUERY).

„Eldritch Prophecy“
„Ruins Of R’lyeh“
„The Innsmouth Strain“
„Whisperer In Darkness“
„Book Of The Dead“
„Into The Far-Off Void“
„Servants Of Discord“
„Fate Of The Elder Gods“
„Spawn Of The Succubus“
„Return Of The Corpse Grinder“

  1. #1 написан от dot (преди 2 години)

    Звучи като всичките скучни групи на Рога Йохансон напоследък. Жалко за яките вокали.

  2. #2 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 2 години)

    Албумът може и да е убиец.Но без емблематичният Rick Rozz на соло китарата тази банда няма как да е същата.Просто неговият уникален стил на свирене заедно с рифовете които правеше БЯХА И СА точно за стилът на Massacre.По-точно ТЕ СА СТИЛЪТ НА бандата.Да,завръщането на блудният Kam Lee като вокалист може и да радва,но не е достатъчно.Просто старите фенове знаем тяхното звучене и сме свикнали с него и ще сме предубедени.Ако бяха издали това клане под друго име може би щеше да е по-добре.Пак казвам като цяло албумът може и да МАЧКА,но и ние старите маниаци сме и доста консервативни относно звученето на любимите си банди.Въпреки всичко ще си го купя и ще му дам шанс…Това с трима китаристи май стана нещо като мода.Друг е въпросът върши ли работа….

  3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  4. Коментари за тази публикация
В началото