Николай Бекриев с изненада за юбилея на своя приятел Георги Згуров.

Николай Бекриев – Заека, познат вече и с новия си артистичен проект NiB:Now in Bulgaria, направи неочакван емоционален и вълнуващ подарък за юбилея на своя голям приятел и партньор на сцената с Анимационерите Георги Згуров. В деня, в който Гурко навърши 50 години, Николай изпрати лично писмо до него, което съдържаше и изненадващ личен видео поздрав от един от вечните музикални идоли на Гурко – Mr. Udo Dirkschneider.

Ето и пълния текст на писмото:

ПИСМО ДО ГУРКО ОТ ЗАЕКА (приказка за приятели)

Осемдесетте за нас бяха преди всичко – преди китарите, песните, посланията, когато предстоеше да разберем дали сме готини. Мислех си за това време и къде точно е началото на всичко, което представлява и сега нашият живот. И тогава си спомних:

През далечната осемдесет и някоя година Георги Згуров (бъдещ Гурко, който като студент слушаше едновременно две радиостанции и един телевизор, защото и трите медии излъчваха в един и същи час различни музикални предавания) е написал писмо от казармата до Mr. Udo Dirkschneider. Какво е пишело вътре – не зная, но помня, че той рисуваше Удо доста успешно (вероятно защото си приличаха). Писмото, във все още комунистическа България, е било хванато и отворено и Гурко извикан за обяснения. Приятелството ни се случи малко по-късно.

Опитах се да се свържа с мениджъра на мистър Мr. Udo няколко пъти с кратък разказ на горната история и молба за малка изненада за Гурко по повод годишнината му, но неуспешно. Тогава се включи и Деница (официално най-добрият PR на Планетата за мен) и изигра решаваща роля като превърна една луда идея в реалност.

 

И така: Честит Рожден Ден Гурко,

Обичаме те и сме много!

Balls to wall, man!

 

Благодарности на:

Mr. Udo Dirkschneider – Accept, Udo

Projector Plus