Отиде си Bob Heathcote (ех-SUICIDAL TENDENCIES

Бившият басист на SUICIDAL TENDENCIES Bob Heathcote е починал на 58-годишна възраст поради усложнения вследствие катастрофа с мотоциклет. Тъжната новина съобщи неговият син Chris Heathcote с пост в социалните медии. Ето какво написа той:

„Баща ми Bob Heathcote напусна този свят на 58 години и близо два месеца след катастрофа с мотоциклет. Нищо друго не мога да кажа, освен, че това е загуба, от която едва ли някога ще преодолея и фактът, че той бе трудолюбив баща, отгледал 5 деца, включително и мен. Той се интересуваше от музика, пътувания, състезателни коли и посещения на състезания с автомобили. Също така той беше привърженик на бейзболния Los Angeles Dodgers. 

В допълнение към работата му в технологичната и фотографската индустрия, в края на 80-те години на миналия век татко си спечели популярност като басист на легендарната пънк/метъл банда SUICIDAL TENDENCIES. Престоят му в групата бе кратък, само за един албум – издаденият от Epic Records запис „How Will I Laugh Tomorrow When I Can’t Even Smile Today“, произвел хитовете „Trip At The Brain“ и „How Will I Laugh Tomorrow“. Двете песни бяха излъчени в предаването „Headbangers Ball“ по MTV и в рок радиостанциите, включително и несъществуващото вече радио 105.5 KNAC, базирано в Long Beach. След този албум татко напуска бандата и е заменен от настоящия басист на METALLICA Robert Trujillo.

Всеки прекаран момент с баща ми беше удоволствие. Благодаря ти, татко, за всичко, което направи за мен и семейството! Ще ми липсва острото ти чувство за хумор, както нещата, които обичахме да правим заедно, включително да говорим или слушаме музика, да пътуваме, да ходим на плаж, да посещаваме мексикански ресторанти, да ходим на мачове на Dodgers и др.“

Поклон пред паметта му!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото