ОСТАВА пускат видеото към своя „Тест“

Тест е последният сингъл от албума на Остава – „Кислород“, който ще зарадва не само ушите, но и очите на феновете със страхотно видео,  a на 26-ти април ще го чуем и на живо в SOFIA LIVE CLUB.

Тук режисьорското място заема Васил Стефанов, а видео продуцент е филмовото телевизионно студио „Concept studio“, с които през последните години ги свързват доста проекти като музиката към филма „Голата истина за група Жигули“ и сериала „София вкъщи“.

„Идеята за кантото на куплета ми хрумна по време на пандемията, без съпровод, без думи. Обикновено записвам на телефона, ако нещо ми хареса, за да не го забравя, но този път не. След няколко дни ми се появи пак в главата и тогава направо си я записах на демо с китара. После при репетициите я доизпипахме и влезе в албума ни „Кислород“. Исках да има пънкарски привкус, но и всички държахме да има и някакъв поп елемент. По-късно ми дойде идеята да се казва „Тест“, може би подсъзнателно покрай пандемията и цялата обсесия покрай това. Реално става въпрос за теста в една връзка, за въпросите, решенията, компромисите и границите с тези неща. Става дума за намиранията между хората, за етапите, през които минават и най-вече за въпроса за прошката, който силно ме вълнува, като чистилище на натрупани негативни емоции. Любовта като тест“ – разказва Георги Герогиве, автор на музиката и текста на песента.

В аранжимента на „Тест се включват всички от групата, както и Георги Станев – техният музикален продуцент, който им помага идейно и клавирно за парчето, а Янко Генов от Дъблин го миксира и мастерира.

„За видеото този път искахме да имаме нещо по-реалистично и групарско, по-семпло и натурално. С Васил Стефанов сме работили за доста от първите ни песни и винаги сме се били щастливи от резултата, затова го поканихме да режисира и това видео. В него участват две млади дами, свързани с книгата “ Аз Остава“ – редакторът ѝ – поетесата Мария Куманова и Антонина Георгиева- графичен дизайнер на книгата и албума „Океан“– допълва Жоро.

БИЛЕТИ за пролетния концерта на Остава, на 26-ти април в SOFIA LIVE CLUB, могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и партньорските каси. 

Видеото може да гледате тук: https://tinyurl.com/4nmbzu3b

Фейсбук събитието е тук: https://www.facebook.com/events/786125539578401

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото