Въпреки че Норвегия без съмнение е духовният дом на блек метъл групите, когато се използва терминът „групи“, е много лесно да се забрави, че някои от тези „групи“ доста често включват само един музикант и, че тези музиканти неизменно са мулти инструментлисти, които разчитат единствено на себе си, за да създадат концепцията, а пишат и изпълняват материала в студиото.

Един такъв артист е Invisus, който, откакто сформира BLODHEMN през 2004 г. с над три дългосвирещи албума, усъвършенства подхода си към блек метъла с концепция, която използва до съвършенство този отличителен и агресивен звук на BLODHEMN, абсолютна неразделна част от жанра.

Въпреки това, в „Sverger Hemn“, предстоящия четвърти албум на BLODHEMN, Invisus използва възможността да излезе от зоната си на комфорт. Това не означава, че той се отклонява далеч от запазената си марка леден, агресивен звук, далеч от това, защото той остава верен на сърцето на музиката си, като в същото време използва различни видове вокали и клавишни инструменти, за да експериментира и изследва различни елементи в няколко от песните. Резултатът е албум, който е вълнуваща смесица от Black Metal и Thrash, подправена с Rock’n’Roll.

С „Sverger Hemn“, който трябва да бъде издаден от Dark Essence Records на 7 октомври, лейбълът издаде сингъл от албума, за да събуди апетита на феновете, които чакаха дълго време за последното издание на BLODHEMN.

Песента „Fraa Djupet…“, за която Invisus обяснява, че „ви отвежда в тежкия сценарий на борба с бурите и вълните, за да останете на повърхността. От дълбините немъртвите жънат…“, може да бъде слушана или изтеглена от различни музикални платформи на този линк, както и да я чуете във видеото по-долу.

„Sverger Hemn“ е албум, чието написване и продуциране е отнело много време и наблюдателните фенове на музиката на BLODHEMN ще забележат, че музикалните и визуални нишки от предишни издания преминават естествено в новия материал. Наистина, голяма част от визията на Invisus черпи вдъхновение от и е съсредоточена върху района около Holmengraa на остров Fedje в Норвегия и, не е неестествено, изследва аспектите на удавянето и отвличането от морето.

Отново Invisus свири на всеки един инструмент и се справя с вокалите на „Sverger Hemn“, като барабаните са записани през 2020 г. в Conclave & Earshot Studio, а останалите инструменти и вокали са записани в Over Evne Studio. Øystein G. Brun от BORKNAGAR е направил смесването и мастеринга в Crosound Studio.

Обложката е на Misantropic Art, трак листът на „Sverger Hemn“ изглежда така:

1.Fraa Djupet…
2.Vil Livet av Deg
3.Bomb Bergen
4.Farvel Feioey
5.Opp or Lemmen
6.Velg Din Gift
7.Tid

„Sverger Hemn“ ще бъде наличен в CD, дигитален и лимитирана серия Transparent Blue Vinyl формати и вече е достъпен за предварителна поръчка от:

Уеб магазин: https://darkessencerecords.no/kar242-blodhemn-sverger-hemn/
Bandcamp: https://blodhemn.bandcamp.com/album/sverger-hemn

Повече информация за BLODHEMN можете да намерите на Facebook страницата  или на уебсайта на групата.