В 11:00 часа в четвъртък организаторите на Brutal Assault обявиха първите имена за предстоящото 27-мо издание на фестивала, което ще се проведе на 7-10 август 2024 г. Едновременно с обявяването на първите групи, които вече включват някои от големите имена в състава, като Architects, Behemoth, Motionless in White и Emperor, предварителната продажба на фестивала започна.

И феновете взеха билетите на щурм, така че Brutal Assault смирено и благодарно обяви, че първото издание на пропуските е разпродадено само за два часа. Следващите билети за 4-дневния фестивал, който традиционно се провежда в историческата крепост Йозефов от 2007 г. ще се предлагат до края на годината или до разпродаване на фестивала.

Първите потвърдени имена са ARCHITECTS, полските бунтовници BEHEMOTH, американските метълкор звезди MOTIONLES IN WHITE, завръщащи се в Чехия след 11 години, императорите на блек метъла EMPEROR, LEFT TO DIE, отдаващи почит на Death, с техните бивши членове, вкл. басистът на Obituary Тери Бътлър, една от най-бързо изгряващите групи на алтернативната рок сцена през последните години – белгийското трио BRUTUS, екстремните трашъри LEGION OF THE DAMNED,  агресивните деткораджии BODYSNATCHER и психеделичните слъджъри UFOMAMMUT от Италия.

Очакваме още новини за състава на Brutal 27.
Междувременно можете да се насладите на атмосферата на фестивала в нестандартно замислен следфестивален мини-филм в канала на фестивала в YouTube, който отразява текущото състояние на метъл сцената в документална форма чрез свидетелствата на фенове.

Билети: https://brutalassault.cz
Събитие: https://fb.me/e/4vumy0d7V
Spotify: https://open.spotify.com/playlist/2gPj5boPDxS2wMDe9ReP5v