Американското метъл дуо DIANTHUS пусна за свободно слушане нова песен. Композицията се нарича „Lonicera“ и може да я чуете по-долу. Парчето е налично за даунлоуд и стрийм на този адрес. „Lonicera“ е част от предстоящия албум на бандата „Realms“, който трябва да се появи на пазара в началото на 2021 г. По него дуото работи с продуцента Steve Evetts (THE DILLINGER ESCAPE PLAN, SYMPHONY X, BUTCHER BABIES и др.).

Зад името DIANTHUS се крият сестрите-близначки Jackie и Jessica Parry. Те са от Riverside, Калифорния, и изпълняват всички инструменти плюс вокалите. От ранна детска възраст се занимават с класическо пиано, което ги насочва към създаването на музика на тази възраст. Впоследствие се увличат по метъла и добавят барабани и електрически китари към музиката си. След като основават DIANTHUS и се разкриват пред музикалния свят, получават признание от музиканти като Matt Sorum (GUNS ‘N ROSES/VELVET REVOLVER/HOLLYWOOD VAMPIRES/THE CULT) и Jeremy ‘Jinxx’ Ferguson (BLACK VEIL BRIDES). Свирили са на една сцена с CROWN THE EMPIRE, DOKKEN, DROWNING POOL, THE IRON MAIDENS, POWERMAN-5000, DAVEY SUICIDE и др. Дебютният им албум „Worth Living For“ излиза през 2018 г., а в момента дамите довършват работата по втория си студиен запис „Realms“. Първият сингъл – заглавната композиция “Realms” – излиза през юли тази година и получава възторжени отзиви. Относно новата песен близначките споделят:

„Lonicera“ е една от най-идейните песни в предстоящия ни албум. Въведението задава сюжетната линия като първо определя „орлови нокти“. След това песента чисто звуково преминава към други форми. Искахме това парче да бъде символ на въображаемия свят, който изграждаме в албума „Realms“. „Lonicera“ напомня за мистериозната и подсъзнателна природа на човешкия ум.“