Немският танк U.D.O. прегази Античния театър в Пловдив

Ето, случи се – два часа и половина истински и автентичен heavy metal разтърси Пловдив и изпълни душите на хилядите българските фенове, които реагираха бурно още от първите тонове и поддържаха високото темпо до последния акорд на концерта. Датата 18.09.2020 г. определено ще се помни – след толкова месеци суша, най-накрая изпитахме отново онова чувство какво е да си част от екзалтирана публика, която пее с пълен енергиен заряд добре известните хитове на U.D.O. и на ACCEPT. Концертната абстиненция беше докарала и много групи от чуждестранни фенове в Античния театър да участват в рок събитието на годината. Хер Диркшнайдер успя да направи това, което от месеци изглеждаше немислимо и на което всички се надявахме – събра почитателите на рока на едно място, въпреки условията на криза, в която се намираме и всички свързани с това условности.

U.D.O. винаги са имали специално отношение към българската публика и към българските си фенове и не е случайно това, че за запис на новото си DVD и за единственото им шоу за тази година бандата избра именно Античният театър в Пловдив. Всички, които сме били, помним със сигурност концерта им в София, който беше записан и издаден на DVD през 2012 година, което означава, че това ще е втори записан и издаден от U.D.O. концерт от България. Още след анонса на шоуто в Пловдив, членовете на групата показваха с публикациите си в социалните мрежи колко са щастливи че най-накрая ще имат концерт, който ще запишат на DVD и че за тях ще е чест да свирят на такова историческо и древно място в тези странни времена.

Концертът нямаше подгряваща група и с немска точност в 20.00 часа започнаха първите тонове на интрото към Tongue Reaper“. Излишно е да се споменава бурната и еуфорична реакция на публиката, която избухна с появата на Sven Dirkschneider на барабаните, последван от Andrey Smirnoff (Русия) и Fabian Dee Dammers (Германия) на соло китарите, и Tilen Hudyrap (Словения) на бас китарата. И разбира се, най-накрая се появи и самият хер Диркшнайдер, който с характерния си и уникален тембър веднага наелектризира публиката, която през всичките два часа и половина припяваше с пълен глас. Последва I Make The Move“, след което феновете бяха върнати до 1985 година с класиката на ACCEPT„Midnight Mover“, която покачи допълнително градуса и вдигна на крака и последните седящи.

Бандата продължи с хитовете на U.D.O. „The Wrong Side Of Midnight“, „Metal Machine“ и Independence day“, след което Andrey Smirnoff пое нещата в своите ръце и изпълни много идейно китарно соло с брилянтна техника и прецизност, за което беше щедро награден от публиката с аплодисменти. Последваха Rose In The Desert“, „Vendetta“ и Rising High“, след което дойде ред и Fabian да покаже своята виртуозност. Китаристът направи това по много убедителен начин и си спечели овациите на публиката.

Хитовете „In The Darkness“ и „I Give As Good As I Get“ предшестваха размазващата класика на ACCEPTPrincess Of The Dawn“, с която бандата ни върна в 1982 година. Последва „Timebomb“, и дойде време и ритъм машините Sven Dirkschneider и Tilen Hudyrap да покажат мускули, което те направиха без колебания. Първоначално Свен въведе в музикален диалог публиката, след което се включи и Тилен и с майсторското си изпълнение двамата нажежиха до краен предел атмосферата. Последваха „Hungry And Angry“, „One Heart One Soul“ и „Man And Machine“, след което Удо ни върна към две знакови парчета от първия му солов албум Animal House“ от 1987 година, написан за певеца от ACCEPT – заглавното „Animal House“ и специалното „They want war“. И, както се и очакваше, за финал бандата изпълни вечните хитове на ACCEPT „Metal Heart“, Fast As A Shark“ и „Balls To The Wall“.

Настроението и енергията от концерта се носеха и можеше да бъдат усетени дълго време след края му из уличките на стария град, където феновете бяха насядали навсякъде на по биричка и си говориха за преживяното. А за тези, които не можаха да се включат в това изживяване, препоръчвам да си закупят DVD-то когато излезе и да усилят колоните на макс.

Setlist:

 1. Tongue Reaper
 2. Make The Move
 3. Midnight Mover (ACCEPT)
 4. The Wrong Side Of Midnight
 5. Metal Machine
 6. Independence Day
 7. Andrey Smirnoff solo
 8. Rose In The Desert
 9. Vendetta
 10. Rising High
 11. Fabian Dee Dammers solo
 12. In The Darkness
 13. I Give As Good As I Get
 14. Princess Of The Dawn (ACCEPT)
 15. Timebomb
 16. Sven Dirkschneider & Tilen Hudyrap solo
 17. Hungry And Angry
 18. One Heart One Soul
 19. Man And Machine
 20. Animal House
 21. They Want War
 22. Metal Heart (ACCEPT)
 23. Fast As A Shark (ACCEPT)
 24. Balls To The Wall (ACCEPT)

Автор – Владислав Живков (Владо Аксепта)
Фотограф – Димитър Цонков

 1. #1 написан от Rockfan (преди 1 година)

  Ето, че не боляло 😀 !!! Можело значи да се правят концерти без след това да настъпи корона-апокалипсиса и да има масово измиращи по улиците фенове 😀 … С удоволствие прочетох. И се надявам съвсем скоро да четем все повече, и повече, и повече ревюта за състояли се концерти 🙂 (ако, разбира се и останалите музикални величия се вземат в ръце, вдигнат си задниците и спрат да се оправдават с „усложнената международна обстановка“ 😉 )!

  П.П. Не, че на някой му пука, ма аз все пак шъ си кажа 😀 . Вчера не бях на концерта на Удо, ама за сметка на това си направих една чудесна еднодневна екскурзийка до Търново (паметника на Асеневци, Стария град, Царевец, наливна търновска бира 🙂 – който е ходил знае за какво става въпрос). Слънчево, топло, оживено, пълно с хора (особено румънци)- кеф ти прави да обикаляш и да гледаш щастливите лица около себе си. Като в добрите, стари времена, преди корона- „пандемията“ 🙂 … Па нека ПЕЩЕРНИТЕ ПРОТЕИ подвизаващи се и даващи акъл из сайтове като „РокВе“ си стоят дълбоко завряни в пещерите и да поглъщат жадно лайн…, ъъъъ, ТВ-новините 😀 на всеки кръгъл час (или когато там ги дават). Ние останалите, „некомпетентните“, мислим да си поживеем 🙂 …

 2. #2 написан от Rockfan (преди 1 година)

  Уффф, естествено, че концерта на Удо не беше вчера, а на 18-и 🙂 … Това уточнение за буквалистите, които като няма за к’во да се хванат почват да се вторачват в глупости 😀 …

 3. #3 написан от Жеко (преди 1 година)

  КУБРАТ ПУЛЕВ!

 4. #4 написан от Анонимен (преди 1 година)

  Не знам кой го озвучава, но всичко, което се чуваше, беше размазаното блъскане на барабаните и от време на време дъртия като се напънеше. Тва беше, и едно соло на Андрей, като нямаше кой да му пречи. Просто покъртитено осрано озвучаване.

 5. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 6. Коментари за тази публикация
В началото