На концерта си в Букурещ NIGHTWISH ще уважат трагедията в клуб “Colectiv“

 Малко предиNightwish live at Romexpo, Bucurest, Romania with support acts Arch Enemy & Amorphis NIGHTWISH да се завърнат в Румъния след 10-годишно отсъствие на букурещската сцена, съседите ни бяха сполетяни от ужасна трагедия.

 Пожарът в “Colectiv“ и последствията от него са огромен шок. Приятели, познати и любими си заминаха, изоставяйки страданието на ранените. Колегите в Румъния загубиха едни от най-активните хора в областта на концертите и музиката – фотографи, журналисти и фенове. Те станаха нашите герои, които се бориха до последния момент. И сега заради тях трябва да сме силни, въпреки болката. Няма значение колко е трудно, шоуто трябва да продължи с различни стандарти и никога не бива да забравяме какво се случи тази нощ. Нито трагедията, която ни сполетя.

 След пожара имаше доста слухове относно ситуацията с концерта на NIGHTWISH. Решение бе взето след дискусия между организаторите, изпълнителите и част от публиката, която си е закупила билети. Концертът на 10 декември в “Romexpo“ ще се състои, но при по-специални условия.

 Лидерът на групата, Tuomas Holopainen, заяви:

За да почетем загиналите, няма да използваме никакви пиро ефекти по време на шоуто и приготвяме специална продукция. Цялото шоу в Букурещ ще бъде посветено в памет на жертвите на тази ужасна трагедия.
Бях шокиран, когато разбрах с какво се борите в Румъния през изминалите дни. Тази трагедия не биваше да се случва, толкова много хора загинаха и толкова много страдат заради това. Още по-тъжно е, за нас музикантите, защото това се е случило по време на музикално празненство.
Споделихме толкова хубави моменти, с толкова много велики румънци, от първото ни шоу в Румъния през 2004-та насам. Вие сте в ума ми. Молитвите ми са за вас. Не губете надежда. Бъдете силни.

 Зала “Romexpo“ е оборудвана с всички нужни средства за предотвратяване на пожар. Разполага и с достатъчно аварийни изходи. Също така е оборудвана с 28 вътрешни и 12 външни противопожарни крана, както и с 616 пръскачки, които автоматично се задействат от сензорите на противопожарната система, които са разположени на всяка една пръскачка, на всяко едно ниво и система, оперирана от 24 автоматично задвижвани клапана, поставени на тавана.

 Бидейки единственото шоу в Югоизточна Европа, събитието на най-голямата симфоник метъл банда в света NIGHTWISH може да приеме повече от 5000 фенове от Румъния, България, Гърция и други съседни страни. Според статистиките, предоставени от Facebook, NIGHTWISH имат над 90000 фена в Румъния. Феновете, които са успели да си закупят билети до момента, подкрепят събитието във всички медии и социални мрежи. Това е първият концерт на групата в Букурещ за последните 10 години.

 Местните промоутъри са част от обществото, което беше покосено от трагедията в клуб “Colectiv“:

През тези трудни дни загубихме скъпи приятели и колеги. Никога няма да ви забравим и ви обещаваме, че ще останете в мислите ни и във всяко едно нещо, което вършим. Сърцата ни са с тези, които имат нужда от кураж и сила в живота и ще направим всичко, което можем, за да помогнем на тези в болницата, морално и финансово. Ние сме до вас!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото