Концерт на ASAGRAUM, INFERNO и DIMHOLT

На 30 септември в столичния клуб Live&Loud ще се проведе концертът на дамската блек метъл сензация ASAGRAUM. Специални гости на събитието ще бъдат чешките окултисти INFERNO и родните DIMHOLT. Организатори на концерта са Autumn Souls Of Sofia в колаборация с Duality Productions.

Asagraum е основана през есента на 2015 г. от Obscura (китара, вокали) и T. Kolsvart (барабани). „Ние свирим чист, сатанински блек метъл във всичките му аспекти, с усещането за старата школа на великите групи от 90-те, но също и с по-модерни, мрачни психеделични влияния.“ Asagraum е агресивен, но същевременно атмосфричен left-hand-path black Art. Възраждане на стария култ към вещиците, излъчващи черния пламък на Лилит. Промо запис с три песни е издаден в началото на 2017 г., разкривайки целите и звука на Asagraum. Много скоро след това се появява и дебютният албум „Potestas Magicum Diaboli“, записан и смесен в уважаваното Necromorbus студио и издаден от KVLT Records през септември 2017 г.

В края на 2017 г. T. Kolsvart е сменена и барабанистката A. се присъединява към завета, както и лайв басистката Mortifero или Makhashanah и лайв китаристката V-Kaos.

Asagraum се превръщат в новата блек метъл сензация и желано присъствие на концерти и фестивали. Множество участия зад океана, две участия на емблематичния Inferno Metal Festival, както и на Gefle Metal Festival 2018 и Rock al Parque 2022.

Вторият им албум „Dawn of Infinite Fire“ излиза през 2019 година и събира впечатляващ брой положителни отзиви. Групата е готова с новия си трети поред албум „Veil of Death, Ruptured“, който е плануван да излезе на 20 октомври чрез Edged Circle Productions, и част от промоцията, на който ще имате удоволствието да видите на 30 септември.

Чешките окултисти INFERNO ще гостуват за трети път в България. Творчеството на INFERNO и в частност на Adrameleh са добре познати на феновете на блек метъла. Доказали се със звук, тематика и професионализъм те предлагат на феновете си мрачно пътуване към светове, в които само посветените имат смелостта да се спуснат.

Основаните в Бургас DIMHOLT с годините се превърнаха в една от най-обичаните български блек метъл групи. С уникалния си стил и подход към музиката всеки техен ритуал е страстно себераздаване и незабравимо преживяване.

Тази забележителна комбинация от характери, мистика и окултни практики ще имате възможността да видите на 30 септември в клуб Live&Loud. Началото е 20:00 часа, а билети на цена от 50 лева ще бъдат налични и ще се продават само в деня на концерта на входа на клуба.

Страница на събитието.

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото