THE_BONNEVILLES_0212.04.2018 (четвъртък) – 21:00ч. – София, клуб *Mixtape 5*, B-Side

13.04.2018 (петък) – 21:00ч. – Пловдив, Post-Culture Stage

Следпразнично продължават всенародните чествания на 10-годишнината на радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“ на БНР, като тази седмица специални гости са The Bonnevilles от Лърган, Северна Ирландия.

В основата на това невероятно блус-дуо с повечко дисторшън и подчертано пънкарска душа са Андрю МакГибън Младши (китари, вокали) и Крис МакМълан (барабани). Сред вдъхновенията на двамата музиканти можем да споменем Хаулин Улф, Хаунд Дог Тейлър & The Houserockers, Motorhead, Queens Of The Stone Age и, разбира се, легендарния им сънародник Ван Морисън. Или, както казва едно специализирано издание за The Bonnevilles – те „звучат като Хаунд Дог Тейлър през усилвателите на „Блек Сабат“. Иначе са излизали на сцената (не само в една и съща вечер, но и наистина заедно в трио) с легенди като Ревърънд Бийт-Ман, бащата на Voodoo Rhythm Records, и Джеймс Лег, който също е в афиша на „Аларма“ за първото полугодие на 2018г.

Репертоарът на The Bonnevilles увлича в истински водовъртеж както първичната енергия на „дяволската музика“, така и бавните им и прочувствени, философски и почти ритуални песни като Don’t Curse The Darkness, The Rebel Shrug, We‘re Just The Right Distance From The Sun. Текстовете са на МакГибън и за тях самият той казва, че черпят вдъхновение както от ирландската поетическа традиция (което ги и отличава от рокендрол-канона, където текстът обикновено е минимален, а понякога може и без него), така и от собственото им ежедневие: „Ние не сме американска рокендрол група, за да пеем за бързи коли и т.н. Текстовете на песните ни са следствие на нашия си опит“ – споделя вокалистът и китарист на The Bonnevilles в интервю за БНР. Дори родният им град присъства по един много фин самоироничен начин в творчеството им – в песните Erotica Laguna Lurgana, No Law In Lurgan и др.

Миналата седмица групата стъпи на континента с четвъртия си студиен албум Dirty Photographs, а в момента тече и първото им балканско турне, чест от което са и София и Пловдив, съответно на 12 и на 13 април. The Bonnevilles стигат до вас и благодарение на рокендрол платформата Bad Music For Bad People от Белград.

Билети по 8 лв и за двата концерта се продават онлайн в системата на EpayGo и физически на касите на EasyPay. На входа преди концертите ще са по 10 лв.

 FACEBOOK:

12 април, София  + афтърпарти тук.

Билети

13 април, Пловдив

Билети