Наскоро излезе новият албум на варненските траш машини TERRAVORE което си е много добър повод за интервю. Днес ще си поговорим с китариста Иван Лазаров.

Dani: Здрасти , наскоро излезе новият ви албум „Vortex of Perishment“ както и видео, разкажи ми как се чувстваш , как се развиха нещата с албума предвид създалите се обстоятелства с COVID-19?

Иван: Здрасти, чувствам се добре. Нещата с албума се развиха по план с изключение на това, че няма събития и не можем да го промотираме.

Dani: Да се надяваме, че нещата скоро ще минат и ще може отново да има концерти. Ако продължи пандемията как мислиш, че ще се отрази това на групата и на българската метъл сцена като цяло?

Иван : То по принцип си е трудно на нашата сцена. В случай, че пандемията продължи просто ще е прекалено скучно и депресиращо. Казвам го така защото и без да я има сегашната обстановка почти всички музиканти, насочени в по-екстремния стил, не вадят пари от музиката си. Все пак съм оптимистично настроен в предвид, че вече има и ваксина и смятам, че до лятото ще започнат да се нормализират нещата. Продължаването на пандемията би се отразило зле и на нас, понеже живите участия разнообразяват и ни надъхват.

Dani: Какво е чувството да ви издава италианският лейбъл Punishment 18 Records и доволен ли си?

Иван: Лейбълът ни не е от титаните в индустрията, но има над 20-годишна история и множество издания. Доста е активен всъщност. Чувството е приятно, понеже вече не се занимаваме изцяло с промоционалната част. Накратко съм доволен.

Dani: Попречи ли ви пандемията на работата по албума и клипа към песента „Poltergeist“?

Иван: Не.

Dani: Това е чудесно! Доволен ли си от резултата?

Иван: И от видеото, и от албума съм доволен. Разбира се, след няколко изслушвания стигнах до заключението, че има доста какво да се подобри в свиренето ни, както и в продукцията, но от друга страна е факт, че този запис ни се получи най-добре от останалите които сме правили.

Dani: Ние феновете сме доста доволни! Работите ли по нови песни, предстоят ли някакви събития?

Иван: По нов материал работим почти винаги. Имаме вече идеи за следващ албум, но нямам никаква представа кога ще сме готови за записи и т.н. Имахме план да представим албума с турне в страната, но няма как да се случи за момента. Обмисляме вариант за промо във Варна в скоро време, но ще видим дали ще е възможно да се състои. След като поотминат нещата със сигурност ще обиколим другите градове.

Dani: Ще чакаме с нетърпение промото! Как се случиха нещата с клипа на „Poltergeist“?

Иван: Покрай общи контакти и другият ни китарист Бойко, стигнахме до Иван Алексиев или още познат като Вантката от Ума и Дума, който се занимава със видео запис, монтаж и обработка. Видяхме се и говорихме няколко пъти и просто го заснехме. Видеото е снимано и монтирано изцяло от Вантката. Заснето е в Хале 3 и сме много благодарни, че ни отпуснаха терен. Концепцията е повлияна от темата на песента.

Dani: Аз лично много се кефя на видеото и го гледам с удоволствие. И последно, нещо което искаш да кажеш на феновете?

Иван: Подкрепяйте родната сцена както можете и решите за добре. Бъдете по-отворени, не си слагайте жанрови граници и не следвайте стереотипи. Критикувайте градивно родните банди и им давайте шанс. Благодаря!

Dani: Благодаря за отделеното време, беше ми приятно да си поговорим!

Иван: И аз благодаря за интервюто!