Нечестив блек метъл от Светите земи, потопен в близкоизточни тонове и мистика! Призоваване на хиляди години Мрак!

Произхождайки от градското предградие, наречено Ma’ale Adummim в Израел, Arallu е Black/Death Metal група от петима членове, която е в метъл ъндърграунда от двадесет и пет години. Групата взима името Arallu от месопотамската митология, тъй като това е името на подземното царство, управлявано от богинята Ereshkigal и бог Nergal, където мъртвите биват съдени. Музиката на Arallu се върти около традиционните древно близкоизточни мелодии на сънародниците им Melechesh, високоскоростната ярост на групи като Angelcorpse и Absu, и атмосферичното усещане на легендарни изпълнения като споменатите по-горе Melechesh и Absu.

През 2019 г. групата издава албума, наречен „En Olam“, и този опус затвърди вече известния талант на Arralu на екстремната ъндърграунд метъл общност. “Death Covenant” е седмият пълноформатен студиен албум на групата и той предлага на слушателите зашеметяващо вливане на окултна блек метъл музика с древно шумерско и Близкоизточно звучене.

“Death Covenant” освен това демонстрира най-силната продукция на групата до момента през тяхното двадесет и пет годишно съществуване. Arallu е създал заплашителен и атмосферичен звяр в този стил метъл с това издание. Израелците са създали жесток албум, който едва ли може да се сравни с предшествениците му.

“Death Covenant” ще излезе на 11 ноември чрез Hammerheart Records. Обложката и трак листът изглеждат така:

1. End Ov Wars (Tikva)
2. Prophecy of the Dead
3. Ruler of the Seven Worlds
4. Under Jerusalem’s temple Mount
5. Satanic Spirit
6. Mystical Sultan
7. Desert Shadow will Rise
8. Humanity Death Embrace
9. Empire of Salt
10. Skeletons Battlefield