Дебют от VATHR

Изпитвате ли носталгия по мрачните величави години на блек метъла? Или може би ви се иска отново да чуете нещо, което сякаш е написано от неповторимия Quorthon?… Този септември на сцената ще се появи VATHR. Отбележете си 16 септември в календара и не пропускайте това, което те ще ви предложат.

EDGED CIRCLE PRODUCTIONS с гордост представя удивителния дебютен мини-албум на VATHR, „Dead & United“, който ще излезе на 12-инчов винил и на касета.

VATHR е нова група, но и стара. Вярно е, че това е нова формация, идваща от Bergen, Норвегия, но членовете зад групата имат пламенно минало, изковано в древните дни на печално известната сцена от началото на 90-те. (за сега членовете ревниво пазят своята анонимност, но се надявам скоро да я разкрият – бел. моя) Но вместо да цитират имена и да създават може би нереалистични очаквания – още по-малко да разчитат на минали лаври – членовете на VATHR искат да изгорят миналото и да изградят по-добро, по-монолитно бъдеще.

Наистина, те постигат точно това с краткия и „сладък“ мини-албум „Dead & United“. В три песни с продължителност 20 минути VATHR очертава звуков свят, паралелен на безсмъртния „Blood Fire Death“ на Bathory, но уверено разкрива нови провокативни пътища, отделящи се от него. Със звезден микс и мастеринг, предоставени с любезното съдействие на C. Korsvold в Cloud City Studios, Bergen, „Dead & United“ развихря съблазнителна, но, стоическа и героична атмосфера. Обгръщайки слушателя в ободряващ лед, потапяйки го в тундрата на древна Норвегия. VATHR може да звучи познато, но само защото техният блек метъл автентично произхожда от най-тъмното минало.

За да повторим очевидното, VATHR събужда древния дух с тази първа стъпка в огъня. За феновете на Bathory от епохата на „Blood Fire Death“ и ранния скандинавски блек метъл – и това е само предвкусване на още по-великия дебютен албум на групата, който предстои да излезе на 16 септември чрез EDGED CIRCLE PRODUCTIONS.

Предварителна поръчка на албума, както и стрийм на песента „Crimson Cold Curse“ можете да намерите на следния адрес.

Официални ресурси:

www.edgedcircleproductions.com
www.facebook.com/edgedcircleproductions
https://www.facebook.com/vathr666/?ref=page_internal

 1. #1 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 1 месец)

  Нека запалим огън в гората посред тъмната прелест…Да призовем „шепнещите“ БЕСОВЕ за възхвала на БОГОВЕТЕ в мракобесие и вътрешно АЗ…За всичко което е били и ще бъде…За погубените Души и бродещите Духове…Музикален ритуал за ЧЕРНА МЕСА…Свалете веригите и пуснете гневът да обладае душите…Безсмъртие чрез ДЕМОНИЧНО прераждане…Приспивна песен изпята от совите…Necro…

 2. #2 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 1 месец)

  Но имам чувството,че в това ЗЛО взимат участие агенти които са начертали с кръв и жупел историята на норвежкият блек.Такъв какъвто го знаем-зъл,рифов,гарванов,първичен…пилящ…мрачен….

 3. #4 написан от zloba (преди 1 месец)

  Не ги е изпуснал… исината не се пише с цифри или с числа, а с ЧИСТА ДУША И ЛЮБОВ И СЛИВАНЕ С ПРИРОДА… защо не видяхте думите: ОГЪН-ПРЕЛЕСТ-ГНЯВ-БЕЗМЪЛВИЕ-ПЕСЕН-ПЪРВИЧЕН… защото нямате ДУША, нямате ОМРАЗА, нямате ЛЮБОВ. нямате НИЩО… пълна О.

  • #5 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 1 месец)

   За жалост либералната „идеология“ която прокламира незаслужени права на всеки untermensch нахлу нахално и в метъл суб… КУЛТУРАТА…И доста индивиди я бъркат със СВОБОДАТА.Свободата е БОРБА да си устояваш вярванията,да ги прокламираш чрез изкуството и любимата си Музика…Да стоиш ГОРД И ДА СЕ ГОРДЕЕШ С ЧИСТИЯТ СИ ЕТНИЧЕСКИ ВИД…Другото е предателство към расата си и самоунищожение което за жалост повлича и трезво мислещите.И да,много блек метъл артисти са с десни възгледи…По-добре хулен и мразен,но с ясни и осъзнати възгледи и вярвания…Проклети душевни просяци….

   • #6 написан от zloba (преди 1 месец)

    🙂 хех… какви либерали са теЯ осакатени физически хора по своя воля… на един му е отрязана пишката, на друг са му „пораснали гърди“… от това следва ПСИХИЧЕСКА ОСАКАТЕНОСТ И НЕПРИГОДНОСТ… и тези хора дават съвети как да живеем :))))))) е няма нужда 🙂

    ПРОСТО СЛЕДВАЙТЕ ПРИРОДАТА 🙂 ЛЮБОВ (съвкупление мъж с жена… има и алтернатива: жена с мъж), НАЦИОНАЛИЗЪМ (правете мартеници), IYI (служте на бог и въздавайте добротата си).

    (НАЦИОНАЛИЗМА не е да убиваш всички, а да съхраниш бита и културата на своите пра-родители)

    (ЛИБЕРАЛИЗЪМ – е т’ва е НИЩО)!

 4. #7 написан от Satania (преди 1 месец)

  Момчета, за музика говорим. За МУ-ЗИ-КА! 🙂

  С Тутура отделно ще се разправям, че само разбуни духовете и сега вероятно гледа сеир някъде отстрани.
  Благодаря ви за коментарите, винаги им се радвам. Може би споделям възгледите ви, но… Сайтът ни е за музика, не за политика. Нека се придържаме към това. 🙂

  • #8 написан от Tutur (преди 1 месец)

   Гледам, гледам 😀

  • #10 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 1 месец)

   Наш Човек си.Споделяш ги.Да,има и аполитична,анархистична музика,но има и много политика-като патриотизъм,национализъм в доста блек метъл актове.Затова този стил е толкова дълбок,има в него всичко….Сатанизъм,окултизъм,езичество,космология,астрология,национализъм,патриотизъм…. дори нихилизъм….Всичко….Тук въпроса е защо когато си устояваш позицията която в днешно време е неприемлива се превръщаш във „враг“ и защо когато се движиш по течението и си от масата си „добре дошъл“ в самоунищожението и покварата….Говоря от личен опит.От кореспонденцията си с доста метъл банди още от края на 90-те….Дори някои станаха „големи“,други се промениха,но има и такива които си останаха ВЕРНИ….Някои пък са ЖИВ КУЛТ…

 5. #11 написан от zloba (преди 1 месец)

  МУЗИКАТА СЛУШАЙТЕ, ЧЕТЕТЕ КНИГИ!!!!… чуйте музиката и отворете душата си за наука и истина…

 6. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 7. Коментари за тази публикация
В началото