Йордан Серафимов Данчо – Маската, или просто – Данчо е на 56 години. Бивш собственик е на култовият клуб Маската ситуиран в Студентски град в София. Данчо е дългогодишен член на мото клуб Лошите деца на дядото. Всеки който го познава ще каже не една, а много добри думи за него. Човек, покоряващ сърцата на хората около себе си със своята усмивка, неповторим хумор, всеотдайност и позитивизъм. Той винаги е бил сърцето и душата на компанията, клуб Маската и мото клуба, в който участваше. Във всеки един момент можеше да се разчита на него за участие в клуба или каквато и да е било помощ и рамо. Такъв го помним ние – DJ Tony и Павката (Павлин Иванов). За съжаление обаче, Данчо в момента се нуждае от помощ и именно това е причината да се организира този благотворителен концерт.

Всички банди, които ще имаме удоволствието да чуем както на живо в клуба, така и Live Stream, прегърнаха идеята абсолютно безкористно и моментално потвърдиха участието си, за което сме им безкрайно благодарни!

На 30 септември (сряда) в клуб Терминал 1 (ул. Ангел Кънчев 1) на сцената ще се качат:

– Sugar DJ’s (Tony & Ivan)

– Милена Славова

– Сигнал

– Б.Т.Р.

– Обратен ефект

– P.I.F.

– Васко Кръпката

Водещ: Пецата Станоев

Ето и малко повече информация от Павел Главинов – приятеля на Данчо и собственик на дома, в който е настанен в момента:

Бате Данчо през годините претърпя няколко исхемични мозъчни инсулта. При първия беше засегнат само говора. По това време той живееше в един фургон в двора на родителите си в Суходол, като се грижеше сам за себе си. През 2018-а година Данчо е напълно изоставен. Живее в един стар панелен апартамент в Бобов Дол, като е принуден да събира отпадъци, за да се изхранва. Не приема предписаните му лекарства. Там получава втори инсулт, има Прогресиращ дементен синдром и пареза на десните крайници. Намерен е в тежко състояние от негов приятел Мартин Петров (Road Captain – Пирински Вълци МСС). Налага се настаняването в специализирано заведение и полагане на професионални грижи. От Август 2019 г. Данчо Маската пребивава в частен дом за стари хора с деменция – Резиденция за възрастни Карамел. Всички разходи по грижите за него са поети от собствениците на Резиденцията – Павел и Станислава Главинови, както и от периодични суми, изпращани от неговите най-близки приятели.

През лятото на 2020 г. Данчо претърпява пореден инсулт. Вече има почти пълна парализа на долни крайници и частична на горни крайници. Не може да ходи и да се храни. Има сериозни затруднения с преглъщането – дави се от храна и дори от течности. Налагат се постоянни професионални грижи за него – 24/7. Стойността на полаганите грижи е около 30-35 лева на ден. Отделно на Данчо са предписани скъпо струващи лекарства: Cavinton, Nebilet, Tebokan, Vivace – на стойност около 110 лв. месечно, за които персонала следи стриктно и ги приема под контрол.

Финансова помощ по банков път:

Социален Дом Добревци ЕООД

BG32RZBB91551003363228

Райфайзенбанк България ЕАД

Основание: За Йордан Серафимов

–––––––––––––

30.09.20 / Club Terminal 1

Врати: 19:00 ч.

Начало: 20:00 ч.

***

Билети за присъствие на място: Eventim.bg – 30 лв. на предварителна продажба, 40 лв. на самата дата и на място.

https://www.eventim.bg/bg/bileti/blagotvoritelno-za-dancho-sofiya-klub-terminal-1-1211681/performance.html

Каси: щанд EVENTIM – ул. „6-ти септември“, OMV, Orange Center, Orange.bg, Usit Colours, Билетен център НДК, Български пощи, Строежа, Вастелс България, Каса Арена Армеец, Технополис, Mental Syndicate, Duende Travel София, книжарница „Бард“, книжарница „На спирката“, както и онлайн през сайта на компанията.

***

LIVE Stream билети – Urbo: 10 лв. / 30 лв. / 50 лв. (скоро в продажба).