KIKO LOUREIRO издава нов солов албум

Преди около година китаристът на MEGADETH Kiko Loureirо обяви, че ще „удължи“ отсъствието си от редиците на групата и няма да се присъедини към концертните й изяви. За истинските мотиви за това може само да гадаем, макар че тогава Kiko обясни ситуацията със „семейни причини“, както и че „не иска да пречи на плановете на групата и на упоритата работа на всички невероятни хора, участващи в турнето“.

Оказва се обаче, че бразилският музикант съвсем не губи времето си – и сега е факт новият му, шести солов албум. Той носи името Theory Of Mind и е вече достъпен онлайн. Дори може да бъде поръчан на личния му уебсайт.

Кико коментира: „Когато започнах да пиша „Theory Of Mind“, имах усещането, че правя по-скоро изследване, отколкото албум. За мен музиката винаги е била свързана с разкриване на скритите пластове на мисълта и емоциите, а сега тя ме отведе в нови, непознати територии – такива, в които психологията и технологиите се пресичат със същността на това, което ни прави хора. Но за мен това не беше просто концептуално или интелектуално упражнение. Имах лични преживявания, които ме накараха да създам тази музика, преживявания, които промениха начина, по който виждам света“.

Когато Kiko обяви оттеглянето си от MEGADETH, самият Dave Mustaine публикува изявление, в което изрази уважението си към Loureirо, както и, че напълно подкрепя решението му. Той описа китариста като първокласен професионалист и му благодари за всеотдайността и упоритата работа през деветте години съвместна дейност – в които MEGADETH получава дори награда Грами за албума Dystopia.

MEGADETH изнася първия си концерт със заместника на KikoTeemu Mäntysaari на 6 септември 2023 г. в Ню Мексико. 37-годишният Mäntysaari е роден във Финландия и започва да свири на китара още на 12-годишна възраст. Бил е част от групите WINTERSUN и SMACKBOUND.

В неотдавнашно интервю за японското издание Young Guitar, Kiko бе попитан за възможността за завръщане в бразилската група ANGRA. На което той отговоря: „Записах соло като гост китарист в последния албум на групата. Но на този етап не бих могъл да допринеса с нещо повече. Фокусиран съм преди всичко върху семейството си. Гордея се с всички албуми, които записах както с ANGRA, така и с MEGADETH и винаги ще остана свързан с тези две големи банди.“

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото