MADBALL – кълба от „лудост“ и „носещи“ се хора

Петък вечер. Краят на работната седмица, а над града се сипеше дъжд. Въпреки него и трафика по столичните булеварди и улици групички от хора се бяха отправили към MIXTAPE 5 за поредния концерт.

Вратите на клуба отвориха в 18:30, а най-нетърпеливите вече бяха там. Програмата за вечерта даваше заявка за нещо много силно и енергично, което щеше да се помни дълго.

В 19:30 на сцената се качи първата група PRIMITIVE DREAD, която изпълни 30 минутен сет лист. Групички хора се забавляваха и поклащаха в ритъма, който задаваше групата.
Това бе само началото на вечерта

В 20:15 на сцената се качиха BORN FROM PAIN, за да повдигнат още повече градуса. Клубът бе започнал постепенно да се пълни. Първото парче с което забиха бе „Death“ . Енергичната им музика караше хората да „танцуват“. Вокалистът на групата Rob Franssen многократно подкани публиката да се приближи към сцената и „раздвижи“. Между песните няколко пъти се обърна с благодарност към присъстващите и призова за повече любов и по-малко омраза, както ѝ хората да си помагат, всеки в своята общност. Силно сценично присъствие на което нямаше как да не отговориш подобаващо. Тематично техният сет лист завърши с песента „Stop“, за да отстъпят сцената на следващата група.

Неусетно бе станало 21:15 и на сцената тежко се появиха NASTY. Публиката пред сцената се бе сгъстила. Голяма част от тях вече бяха добре подгрели с предходните две групи. Групата заби първото си парче Ultimate“, движението пред сцената се бе развъртяло. Вокалистът Matthias Tarnath показа силно сценично присъствие, като през цялото време енергично и неуморно предаваше емоцията от музиката им чрез движения. Силните брейкдаунове на групата караха публиката първо да изпадне в транс, а след това да „избухне“. И така до края на сет листа им.

Последва 25 – минутна пауза, в която хората можеха да си поемат глътка въздух и да съберат енергия за това което следваше.

22:25 е часа, в който на сцената се появиха основните виновници за тази щура петък вечер – MADBALL. Публиката ги посрещна с бурни възгласи и нетърпение. Клубът бе пълен, а пред сцената бе море от хора готови да се „разбият“. Нюйоркчани започнаха с нещо старо и добре познато „HeavanHell“. Навсякъде се виждаха подскачащи хора и весели лица. Енергията на Freddy Cricien бе заразителна и шоуто бе гарантирано. С течение на времето градусите се покачиха до червено, погото се въртеше, хората се катереха по сцената и скачаха в публиката, за да се понесат по вълните от ръце. Най-малкият фен присъстващ на концерта тази вечер (момче на около 10 години) също яхна вълните от ръце, като публиката радушно прие това негово решение и го понесе.

MADBALL също се израдваха на най-малкия си фен, а барабаниста Mike Justian му подари своите палки по време на концерта.
Най-хубавата новина за всички фенове, бе анонсирането на новия им албум, който предстои да бъде издаден през следващата година.
Групата и публиката си взаимодействаха през цялото време, а една песен от сет листа бе заменена с друг, след като Freddy Cricien попита дама от публиката какво да изпълнят.
С всяка следваща песен хората все по-силно пригласяха, а „движението“ не спираше.

MADBALL благодариха на невероятната публика и загатнаха, че следващия им концерт отново тук може да бъде съвсем скоро. Надяваме се, че няма да чакаме още 8ем години, за да ги видим отново. А до следващата среща с тях емоциите от този концерт ще ни държат.

Очаквайте скоро още много снимки от събитието!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото