Igorrr

„Savage Sinusoid“ е новият албум на френския авангардист Gautier Serre. Той е част от соло проекта IGORRR и официално излезе на 16 юни чрез Metal Blade records.

Ако сте слушали проекта и знаете поне отчасти какво представлява IGORRR, сте наясно че е трудно да се опише… Повечето хора не издържат да изслушат цял негов албум. Стилът на IGORRR е адски странна , ‘‘епилептична“ и на моменти почти нетърпима комбинация между метъл (с влияния от всичките му жанрове и суб-жанрове ), dubstep, техно и каквото още ви хрумне. „Savage Sinusoid“ не прави изключение от серията абстрактни музикални творби на французина. В албума има нещо наистина дивашко, обсебващо и хапливо – безкрайни синкопации до припадък, доста по-тежки рифове от предишните албуми, истерични крясъци, но в същия този албум има класа, която друг музикален гений, било то група или соло артист, едва ли може да достигне.

„Savage Sinusoid“ започва с Viande“, едно от най – тежките парчета на IGORRR. За това помага Teloch от норвежките блек метъл пионери MAYHEM, който свири на китарите и баса. Нататък албумът продължава по непредвидим начин – има всичко. От красивите арии на великолепните Laurent Lunoir и Laure Le Prunenec, до балкански мотиви и типично френски акордеонни етюди, вплетени с ненормално много електронна музика. Това, с което „Savage Sinusoid“ ме грабна са бароковите елементи, а те се чуват в повечето парчета. Странно е, но не мога да си избера само една любима композиция – те са толкова различни и крайни. В крайна сметка име две супер добри. Едната е шестата – Spaghetti forever“. Интрото е акустично, но много кратко. После не можете да си представите какво се случва, кулминацията е хорът, който е в пълна хармония с електронните аранжименти, а след това и напълно симфоничната част, където долавяме цигулка и орган. В Cheval“, „Apopathodiaphulatophobie“ (съветвам ви да погледнете на какво се дължи този страх!) и Robert“, гост-музикант и вокалист е Travis Ryan от CATTLE DECAPITATION. Другата композиция, на която трябва да обърнем внимание е „Problème d’émotion“, защото на фона на хаоса, тя изпъква със своята изтънченост по един много ефирен начин, напомнящ nocturno от класическата музика.

В „Savage Sinusoid“ няма скучни композиции. Всичко е изсвирено с хирургическа точност, независимо колко хаотично звучи саундът. Има особена епичност, която би допаднала на всеки в състояние да понесе албума. Името му го обобщава най-добре – всичко се върти около една дълбоко-музикална сърцевина, и разбира се в нея си личи брилянтното чувство за хумор на IGORRR. „Savage Sinusoid“ е абсолютно на ръба на лудостта и нещо ми подсказва, че на 3 ноември ще станем свидетели на цялата тази лудостна живо в Mixtape 5.

Първа част:

01. Viande

02. ieuD

03. Houmous

04. Opus Brain

05. Problème d’émotion

Втора част:

06. Spaghetti Forever

07. Cheval

08. Apopathodiaphulatophobie

09. Va te foutre

10. Robert

11. Au Revoir