doedsvangr coverDOEDSVANGR е поредният проект на Doedsadmiral (Nordjevel, Svartelder, Еnepsigos), в чийто състав влизат още Shatraug (Horna, Sargeist, Behexen, Nightbringer) и Anti-Christian (Tsjuder, Beaten To Death). Норвежците ще издадат своя дебютен албум „Satan Ov Suns“ на 27 март чрез Immortal Frost Productions. „Satan Ov Suns“ е бил записан във Velvet Recording в Spydeberg с Christer Krohg, чиито барабани са били записани в  Klang Studios в Oslo с Bjarne Stensli. Обложката е на Khaos Diktator Design.

Въпреки злобното усещане, с което е пропит целия албум и присъствието на норвежки и фински музиканти, DOEDSVANGR не са паднали в капана на производството на клиширан блек метъл. Те са успели да създадат единадесет композиции, които предлагат екстремни вариации, за които спокойно може да се каже, че са „много груув“.

Самият Doedsadmiral коментира:

„Всичките ми групи имат различен звук и музикален характер, и се различават една от друга. Doedsvangr е тази, която идва от много по-тъмна посока. Doedsvangr, както и другите проекти, в които съм замесен не идват само от мен, а са резултат от двама страхотни музиканти, които се присъединиха, така че да можем да създадем музика, която да звучи по начина, по който искаме. И да я представим по начин, по който всички ние искаме да я чуем. Дали Doedsvangr ще има живи представления някой ден? Остава да се прецени, нека просто видим накъде ще ни отведе албума първо.“

Две песни от предстоящият дебют можете да чуете тук.

Вчера DOEDSVANGR пуснаха и дебютно видео към песента „Black Dawn“. То е създадено от Moornebheym. Вижте го:

Предварителна поръчка на „Satan Ov Suns“ можете да направите от този адрес.