Група SEVI официално представи новото си видео с участието на Асен Блатечки

15133817_10211105270731128_109416868_oВ петък вечер, 18 ноември 2016, гостите на столичния клуб „Sofia Live Club“ станаха свидетели на официалното представяне на новото видео на амбициозната българска група SEVI – Destiny. В почти препълнения до краен предел клуб музикантите показаха за първи път пред своите фенове клипа, режисиран от Емил Цончев, в който участие взема и известният български актьор Асен Блатечки.

Точно в 22:00 часа на сцената бе спуснат огромен екран, на който за първи път бе показано видеото на „Destiny“. Самият клип засяга социална и любовна тематика – отношенията между хората, изпитанията пред които ни поставя животът, вярата в себе си и разбира се любовта, която винаги намира начин. Зрителите явно останаха очаровани, защото дълго време аплодираха и скандираха името на SEVI.

Вокалът на групата Светлана Близнакова разкри, че тайно се е надявала да види именно Асен Блатечки в това видео: Когато прочетох сценария на Емо за клипа се замечтах да видя Асен Блатечки в главната роля. Писах му като не вярвах да се съгласи, защото знам колко е натоварен графикът му. За моя голяма изненада той каза „Да“. Много съм щастлива че работихме с него. Страхотен човек и фен на рок музиката. Интересното е, че главният герой в клипа Мартин Киряков е играл с Асен Блатечки преди повече от 10 години. Без да знаят това, SEVI ги събират отново пред камерата.

Песента „Destiny“ е втори сингъл от албума „The Battle Never Ends“ и обвързва имена като Marco Barusso (музикален инженер на Lacuna Coil, с който SEVI работят по звука на албума), Luca Princiotta (китарист на Doro и изпълнител на китарите в записа на Destiny), Beau Hill (продуцент и mixing инженер на Europe, Ratt, Alice Cooper).

Самият Luca Princiotta споделя: Когато Светлана ми изпрати демото на Destiny, веднага останах впечатлен от потенциала на тази песен едновременно мощна и мелодична! Когато записвах китарите, се опитах да дам точния груув, настроение и енергия. Когато я чух завършена, подскочих от стола. Страхотна песен!

След представянето на клипа, групата не разочарова феновете си и веднага след това изпълни близо два часа с парчета от шест-годишната си история. Освен препълнената почти до краен предел зала, впечатление направи и фактът, че повечето от посетителите бяха фенове именно на SEVI, носейки фланелки на групата и куфеейки заедно със своите любимци. Специални гости и участници на концерта бяха DJ Tony (RockAtive Sugar Djs) и Sofia Gospel Choir, които изпяха заедно със SEVI последните две парчета от сета.

Текст: Антоан Николов

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото