UDO и ANVIL официално с концерт в София

С историческо турне Удо Диркшнайдер се сбогува с песните на „ACCEPT“

poster_UDO 2016Метъл иконата Удо Диркшнайдер потегля на едно наистина историческо турне. Започващ в края на февруари и планиран чак до края на август, турът “Back to the roots” e буквално… „завръщане към корените“ за 63-годишния тевтонски титан на тежкия саунд. Защото в него ще звучат САМО старите парчета на Accept, изпяти от Удо за последен път. За наша радост, това събитие в метъл историята ще има спирка и в София. Така верните фенове на Удо у нас ще могат да чуят „Princess Of The Dawn“, „Balls To The Wall“ и „Metal Heart“ в оригиналното изпълнение на гласа, допринесъл толкова за култовия статус на Accept, колкото и стоманените рифове на Волф Хофман.

„Все още се забавлявам много, докато пея тези песни на живо. – признава Удо – Разбира се, те са голяма част от моя живот и от моя глас. Но в живота идва момент, когато трябва да затвориш една глава от книгата. Имаше много слухове и спекулации около „Аксепт“, затова реших да направя това свое последно музикално изявление по въпроса. Едно цяло шоу, само със старите парчета, за един последен път.“

Немският метъл ветеран, родом от Вупертал, избухна с бившата си банда Accept в началото но 80-те години и си спечели армия от безотказно предани фенове от вече няколко поколения. Сега, 30 години по-късно, той затваря тази голяма страница от кариерата си завинаги и именно поради тази причина – за да не става объркване с групата му U.D.O. – турнето е под името „DIRKSCHNEIDER“

От 2017 г. нататък Удо вече ще изпълнява на живо само материал от репертоара на U.D.O., с които за повече от 18 години е натрупал достатъчно добри песни, включително класики като „Animal House“, „Timebomb“, „Man And Machine“, а последният му албум „Decadent” излезе миналата година. Най-впечатляващото е, че Удо не показва ни най-малък знак на умора и продължава напред като истински стоманен воин, за когото възрастта няма никакво значение.

ANVIL_picСпециални гости:

За да даде още повече стойност на феновете, Удо е привлякъл цели две загряващи групи – интересната инди банда PALACE и канадските метъл ветерани от Торонто ANVIL. Така с техните сетове и над двучасовото шоу на Диркшнайдер в София ще се заформи цял метъл мини-фестивал!

 

Билети:

Билетите са в продажба от понеделник, 8 февруари, като първите 500 ще са на специална цена от само 40 лв.! Следващите са на цена 50 лв., а в деня на концерта (ако има останали, което е малко вероятно) – 60 лв.

Palace BandpromosИнтересът е много голям, така че съвсем искрено ви съветваме да побързате, ако искате да споделите това уникално изживяване – да тресем глави на “Balls to the wall” заедно с Удо за последен път!

От Милко Стоянов

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото