Последни новини от GRÁ

След кратката анотация и пилотното видео, шведските блекове Grá дадоха повече информация за работата по новия си албум и за това какви са плановете на групата за в бъдеще.

Работата по следващия ни албум тече бавно

– споделят от групата –

,но имаме значителен напредък. Доста песни са вече готови и скоро ще бъдат пренесени в репетиционната. Има даже и акустична композиция, върху която работим, както  и една клавирна. Концепцията на албума е насочена към изследването на световетe оттатък земното ни съществуване и  Смъртта.
Това е четвъртата и последна част от нашия  „Charon Suite“, който започнахме, когато взехме решението да създадем тази група през 2010г. и записахме първото си EP „Helfärd“. „Charon Suite“ ни отвежда към първата ни среща със Смъртта и отделяне от живота, чрез ритуалите, които съпровождат моментите на преход. „Necrology of the Witch“ влезе в лодката на Харон и чрез това следващо издание  ние ще стъпим на отсрещния бряг  на реката.

Също така поканихме няколко гост-музиканти, които взеха участие в написването на някои от текстовете в предстоящия албум за да го направим по-динамичен.
Тъй като бяхме доста мълчаливи от началото на 2013г., когато пуснахме „Necrology…“ ние решихме да вземем една от песните, която почти завършихме и да я пуснем като сингъл или тийзър, ако искате.

Това в крайна сметка се оказа нова стъпка в музикалното ни развитие, бяхме безкрайно развълнувани и я включихме в репертоара си за концерта с Dark Funeral (Grá подгряваха Dark Funeral на 3 май по време на техния юбилеен концерт „20 years of Satanic Symphonies“), и я изсвирихме, отбелязвайки началото на последната стъпка в „Charon Suite“.

Случи се така, че нашият приятел David Kareketo, който създаде последното ни видео „Cursed 13“ , ни се обади с искането да направи ново видео за нас . Едно нещо водеше към следващото и така, записвахме две нощи и създадохме клипа към „Where Shadows Dwell“, който ще бъде пуснат в цифров формат когато издателят ни намери време за това.
Без вас, които четете това, ние бихме били нищо, но имаме нужда от вашата помощ за да разпространим Словото на Смъртта. Получаваме много мейли с покани да свирим на едно или друго място. Повярвайте, бихме го направили с огромно желание. Но въпросът както винаги опира до… финансите. И фактът , че местните прормоутъри и фестивали не знаят нищо за нас. Това е начинът по, който можете да промените нещата. Като разпространявате нашето творчество или се свържете с нас за интервюта и концерти. Ние знаем, че много от вас го правят, и вие сте главната причина поради, която ние продължаваме напред.  Поздрави!

Кратката ни бележка за видеото на Grá „Where Shadows Dwell“, както и самото видео можете да си припомните тук.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото