Специално интервю с Nige Rockett (ONSLAUGHT). Ростислав Бакалов („HardCore Spirit“) за концерта на DOG EAT DOG на 14 май в София. Гост българската певица Илона, която ще представи дебюта си „Tunderstorm”. Валери Славчев за новия албум на ХОРИЗОНТ „Прекалено любопитни“. Разговор с Явор Цанев в студиото на радио Варна за новия му сборник с разкази „Вино за мъртвите“ и повече подробности за конкурса на списание „Дракус“ „Вдъхновени от Краля“ – за разказ, вдъхновен от Стивън Кинг.

Слушатели на „От другата страна” ще спечелят покана за концерта на ARCH ENEMY на 25 май, осигурена от „Live & Loud“, както и новия сборник с разкази на Явор Цанев „Вино за мъртвите“.

В предаването ще звучи музика на: BLIND GUARDIAN, АРКОНА, BODY COUNT, WHITESNAKE, SMALLMAN, AXECUTOR, HYPERBOREA, GOTTHARD, PRETTY MAIDS и др.

Предаването се излъчва всеки понеделник от 20:00 до 23:00 ч. и може да бъде слушано на следните честоти: Варна 103,4 MHz; Добрич – 88,7 MHz; Бургас – 88,5 MHz; Провадия – 88,9 MHz; за Черноморието – 98,2 MHz, а на средни вълни 774 KHz или по Интернет на адрес: www.radiovarna.bnr.bg и www.predavatel.com. Официален сайт: www.otdrugatastrana.info.