Подробности за новия албум на MELECHESH

Melecheshpromophoto

След като анонсирахме очакваният нов албум на MELECHESH, ето и някои подробности около него.

Музиката и текстовете са написани, очаквано, от лидерът на групата Ashmedi, който е и продуцент на албума.

MELECHESH са прекарали месец в репетиционната в немския град Hinzweiler, отдадени на подготовката на материала, след което заминават за Атина, където албумът е записан. Групата е искала записите да се осъществят някъде в Средиземноморието за да може студийната обстановка да съответства на произхода на групата.

В „Enki“ ще можете да чуете не само обичайните шестструнни инструменти, но и 12-струнни, които са вплетени в музиката на целия албум с цел саунда да придобие по-тежко звучене и по-широк хармоничен спектър. Освен това групата е настроила своите инструменти на 432Hz, а не на обичайните 440Hz, с цел звука да подейства по-дълбоко на психиката на слушателите и да е в съответствие с вибрациите на Вселената.

В записите на „Enki“ са взели участие и приятели на MELECHESH, а именно – Max Cavalera (SOULFLY, SEPULTURA) и Sakis Tolis (ROTTING CHRIST) като вокали, Rob Caggiano (VOLBEAT, ANTHRAX) – китара.

Имайки в състава си музиканти от множество националности, MELECHESH предпочитат да бъдат наричани „група от планетата Земя“ или „група от Йерусалим“, а не да бъдат свързвани с виртуални, измислени от хората граници и определения. За групата това е метафоричен бунт.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото