NEGURÃ BUNGET и началото на „Transilvanian Trilogy“

negura-bunget-transilvanian-trilogz

Преди два месеца румънските фолк-блекове Negură Bunget загатнаха, че започват работа по нов албум и са готови да се завърнат с пълна сила. И ето, че началото на амбициозния „Transilvanian Trilogy“, албумът „Tau“ е вече факт. Той не само е дългоочакваният наследник на „Virstele Pamintului“ (2010), но също е и първият им албум за Lupus Lounge / Prophecy Productions с изцяло нов материал. „Tau“ бележи и началото на един звуков и визуален знак на почит към родната природа на бандата. В тази първа част от предвидената „Transilvanian Trilogy“ се разказва за румънската природа. Втора и трета част от творбата ще разказват за хората, техните традиции и практики, и духовни потребности.

В „Tau“ всяка от осемте композиции представя конкретен природен пейзаж с неговата неповторима атмосфера и мистика, с неговите легенди и смисъл. В музикално отношение Negură Bunget се придържат към познатата гама от звуци с острите блек метъл елементи и медитативни фолклористки повторения. Добавете и широк спектър от инструменти. Групата за първи път използва тромпети и други медни инструменти, като всички те по оригинален начин разширяват звуковия обхват.

Специални гости в албума са Rune Eriksen (ex-Mayhem, изпълил китарите в „Impodobeala Timpului“) и Sakis Tolis (Rotting Christ, вокал в „Tarim Vilhovnicesc“). Като цяло музиката в „Tau“ вероятно е много по-земна, отколкото във всеки друг албум на Negură Bunget и зависи от онази експресивност, към която румънците не са се обръщали от класическия „Om“. И все пак музиката в рамките на концепцията на „Tau“ е само едно парче от пъзела. Решаващият момент е спиращата дъха природа на Трансилвания, така че 72-страничната книжка към изданието, която включва както обяснителни текстове за включените пейзажи и тяхната история, така и три съпътстващи ги музикални клипа напълно затварят концептуалният кръг на албума.

Самото заглавие „Tau“ има двойно значение. От една страна означава обръщението „Ти/Си“, от друга с тази думичка се означават малки планински езера, които изглеждат почти невзрачни, но са изключително дълбоки.

Датата на издаване на „Tau“ е определена за 27.02.2015г.

Ще бъде наличен в следните формати:

CD Digipak
Gatefold LP (180 грамов, черен), 500 копия
2CD+DVD Artbook с твърди корици 28×28 см, 72 страници с допълнителна картина, текстове и преводи на английски език на текстовете на песните, плюс бонус компактдиск с две песни и бонус DVD с три видео клипа и интервю (1,000 копия)

negura cover

Tracklist:
1. Nametenie
2. Izbucul Galbenei
3. La Hotaru Cu Cinci Culmi
4. Curgerea Muntelui
5. Tarim Vilhovnicesc
6. Impodobeala Timpului
7. Picur Viu Foc
8. Schimniceste

Bonus CD (only artbook)
1. La Hotaru Cu Cinci Culmi (alternate version)
2. Impodobeala Timpului (alternate version)

Bonus DVD (only artbook)
1. Nametenie (video clip)
2. Curgerea Muntelui (video clip)
3. Schimniceste (video clip)

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото