Nadimac – Po Kratkom Postupku

Nadimac е сръбска траш метъл/кросоувър банда, създадена в Белград през 2003. Те имат два студийни албума – Drzavni Neprijatelj Broj Kec (2009) и Po Kratkom Postupku (2011) – и са се доказали като една от най-добрите сръбски банди поради факта, че могат да уловят духа на олдскуул траш метъла и да го комбинират по най-добрия начин с крещящи  пънк вокали, по този начин задоволявайки жаждата за хубава музика на по-широк кръг от фенове.
Po Kratkom Postupku успя да ми привлече вниманието още от първия път, когато го чух. Албумът е бърз, изпълнен с енергия и обещава лудо изкарване на лайфовете, а това в крайна сметка е едно нещата, които са ключови за траша. Както казах и по-рано те са успели да се гмурнат в олдскуул звученето на Бей Ериа, но вместо само да се концентрират върху него, са го комбинирали с кросоувър-пънк елементи, последвани от малко или много Kreator-ски тип на свирене. Повечето от песните са на сръбски, което е голям плюс за албума, защото по мое мнение е доста оригинално и приятно за ухото, когато трашът е на славянски езици.
Обаче не всичко е перфектно. В сравнение с предния албум няма почти нищо ново или пречупващо парадигмата. Въпреки че албума започва с нарастваща градация в песните, което по някакъв начин обещава ако не нещо революционно, то поне нещо по-свежо, след Samo Kec се достига до някакъв пиков момент и просто всичко си остава там. Разбира се, има няколко песни, които са изключение, но няколко песни от общо 14 не правят най-добрия албум.
В заключение мога да кажа, че Po Kratkom Postupku може и да не е най-гениалният албум на света, но е достатъчно добър за почти всеки почитатели на траша, защото е изпълнен с дива енергия. Никой не може да отрече, че момчетата от Nadimac са много талантливи и техният бърз стил на свирене може да вдъхнови фенове от целия свят да си счупят вратовете от куфеене.

7/10

  1. #1 написан от desolation_song (преди 12 години)

    Браво, Софи! Дължа ти услуга! 🙂 На мен този албум така и не можа да ми допадне..

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото