Италианският виртуоз на клавишите Gabriels, издаде дванадесет епични музикални страници, разгърнати в първи том “Юмрук от стомана “ /Fist of Steel/ от трилогията “Юмрукът на Седемте звезди” /Fist of the Seven Stars/. Музикален проект, съставляващ стилово многообразие от китарни рифове, различни вокали и характерните за композитора, силно изразени клавири.

13116276_999568953491315_1844806435475486011_o

Gabriels Shiro се запознава с магията на класическата и симфонична музика от своя баща, който го обучава на пиано. По-късно достига най-висше ниво с преподавателката си проф. Antonia Salpietro от Консерваторията в Месина, Италия. Работи с музикалния метъл уеб сайт www.metallizzed.it, също като продуцент в собствено студио и музикално училище „Soundimension Records“. Има зад гърба си завидно музикално минало със два самостоятелно продуцирани албума през 2009г., един от който запомнящия се “Call me”, който има типично рок звучене. Следват три албума през 2010г. – “The Enchanted weed” – електронна музика; “The Legend of a Prince”- рок опера и “Seven Stars” – пауър метъл. През 2014 г. е готова и метъл операта “Prophecy”, повлияна тематично от катастрофалните събития от 11 септември, където работи съвместно с утвърдени имена като Fabio Lione /Angra, Vision Divine, Rhapsody of Fire/; Mark Boals (ex Malmsteen) и др.

В бъдеще ще видим Gabriels с участието му в предстоящия да излезе метъл проект Vivaldi Metal Project, където композира първата част Тъмната страна /“Dark side”/ от Пролетта /Spring’s 3rd mov. Allegro/.

Но да се върнем на тазгодишния симфоник/пауър метъл проект “Fist of the Seven Stars”. В първия албум “Fist of Steel”, различните части са верижно обединени в концептулна история, вдъхновена от японската легенда, аниме, манга – „Hokuto no Ken“. Аниме, което разказва за вечния сблъсък между добро и зло. За мечтите и преследването на онази любов, заради която търпим поражения, но не се отказваме да спечелим обратно, преоткривайки силата на духа си.

С динамични, драматични сола по изразени в “Mistake”; “Seven Stars”, “Decide your destiny” и вълнуващи вокали, излети в баладна изповед в “Break me”, “Sacrifice”, “To love, ever invain”, “Revenge invain”, проследяваме битката на главния герой, след отвличането на неговата любима от врага му и съперник в бойните изкуства. Всяка една от отделните части е своеобразен опит да бъде представен вътрешния свят на героите с неговата детайлност, изразен във епична обособеност и любовни копнежи, които ние емпатично съприживяваме. Чисто пауър метъл звучене и мелодични припеви, ни завладяват в “She’s mine”, “My Advance”, “Black Gate”. Gabriels умело ни води в пътуването, като разнообразява, но и прецизно поддържа цялостна, рамката на проекта. Това, което ще ви плени в албума и ще очаквате с нетърпение продължението, е различното, ритмично и многообразно преплитане на симфонично метъл звучене с по-тежък пауър с безброй клавишни елементи и приемственост на женски и мъжки, нежни и мелодични, епични вокали.

Колкото повече слушате този албум, толкова повече, гарантирано, ще се увличате по него и все по осезателно ще се преплитат усещанията ви с тези на създателите му. Впечатляваща палитра от музикални комбинации, ще рисува във въображението ви, картини от емоционалната първа част от трилогията “Fist of the Seven Stars”. Резултата е един чудесен подарък за феновете на симфоничния и мелодичен пауър метъл.

Листа:

1)Fist of Steelfist-of-steel-line-up-foto-copia-720x450

2) She’s mine

3) Mistake

4) Seven Stars

5) A new beginning

6) Break me

7) My Advance

8) To love, ever invain

9) Sacrifice

10) Black Gate

11) Revenge invain

12) Decide your destiny

 

В албума участват:

Gabriels:Пиа13227239_999064626875081_1431606759835135062_oно, синтизатори, кийбордс и бекграунд вокали

Wild Steel (Shadows of Steel): Вокали

Dario Grillo (Platens): Вокали

Marius Danielsen: Вокали

Ida Elena (Bare infinity): Вокали

Dave Dell’ Orto (Drakkar): Вокали

Iliour Griften: Бекграунд вокали

Glauber Oliveira (Dark Avenger): Китари

Stefano Calvagno (Metatrone): Китари

Giovanni Tommasucci: Китари

Francesco Ivan Sante’ Dall’O: Китари

Angelo Mazzeo: Китари

Tommy Vitaly: Китари

Dino Fiorenza (Metatrone): Бас

Christian Cosentino: Бас

Simone Alberti: Барабани

Andrea „Tower“ Torricini (Vision Divine): Бас, китари

Davide Perruzza (Metaphysics): китари

 

Gabriels – Fist of the Seven Stars, Vol. 1- (2016)

Февруари 2016г. – Издаден дигитално и предоставен за онлайн сваляне през Интернет;

Април 2016г. – Издаден на CD.

                                                                                                                        Оценка: 9/10