CRIPPLED BLACK PHOENIX забиват в София

Декември е студен, декември е красив, в декември има меланхолия, декември е краят преди началото. На 10 декември у нас за пръв път ще видим британския аморфен музикален колектив CRIPPLED BLACK PHOENIX.
Съвсем като за края на годината, последният концерт на Rawk’n’Roll за 2014 е на група, при която епичният размах, просторното звучене и красивите музикални картини са основен почерк и изказ. Англичаните представят съвременния прог рок в най-добрата му светлина. Дългите композиции не са им чужди, но това далеч не лишава музиката им от красиви мелодии, а вокалите се включват рядко и на точните моменти – като глътка студена вода по време на дълга разхода в планината.
Crippled Black Phoenix са създадени през 2004 от Justin Greaves, когото знаем много добре от титаните Iron Monkey (band) и Electric Wizard, а сред музикантите, минали през групата са лица от банди като Gonga (official), Mogwai и още много знайни и незнайни проекти. Последният албум на Crippled Black Phoenix „White Light Generator“ излезе през март тази година, а турнетата към него довеждат групата за пръв път по нашите ширини.
Концертът, както винаги, ще бъде в „Mixtape 5„, а билети вече можете да купите от мрежата на EVENTIM, като до края на лятото (22 септември) са на промоционална цена от 20 лева. След това ще се продават по 25 лева, а в деня на концерта ще струват 30 лева.
Скоро ще има повече информация.

Събитието във Facebook.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото