New Wave Of Bulgarian Metal – Кои са FATE MEANS NOTHING?

 Този път в рубриката ни New Wave Of Bulgarian Metal ще ви представим младата софийска metalcore/deathcore банда FATE MEANS NOTHING. Групата е сравнително нова и тепърва ще дебютира на 15 март в столичния Bar Zar“ заедно с DASH THE EFFORT, AS ORCHIDS WITHER и CITIZEN ERASED. По-долу можете да прочетете кратко интервю с вокалиста и китариста на бандата, както и да чуете първият им сингъл – “Cleansing“.

FATE MEANS NOTHING са:
Жо Василев – Вокали
Георги Галев – Китара
Георги Вачев – Бас
Мики Кичуков – Барабани

fate-means-nothing-logo
Здрасти! Преди известно време пуснахте онлайн първия си сингъл ‘‘Cleansing’’ и съобщихте, че ще започвате записи за дебютното си EP. Какво можем да очакваме от бъдещата творба?
Галев: В EP-то ще бъдат включени песни от сегашния ни репертоар, но вероятно и някои нови, които още не сме подготвили за сцена.  Песните сами за себе си имат една стойност, която в контекста на EP-то изгражда обща концепция – един друг поглед към света и как да се справяме с проблемите му.

Жо: Определено като нова банда не можем да обясним в по-дълбоки детайли какво точно ще има в нашето ЕР, докато хората не ни чуят на живо. Песните ще бъдат 6 като всяка една от тях има както изключително индивидуално звучене, както така и общ почерк на самата банда.

Какво ви вдъхновява и сплотява като банда?
Галев: Най-баналното, а именно любовта към тежката музика и начина по който чрез нея  можем да изразяваме себе си, да отправяме нашите послания.

Жо: Освен това което Галев подчерта също идва момента и, че с него, Мики и басистът ни Жоро вече сме творили музика заедно. Първата по-сериозна банда, в която бяхме се състоеше именно от нас и сега години след това те поканиха мен да бъда част от FMN. С удоволствие приех и  мисля, че кръгът се затвори. Вече сме много по-сериозни, много по-отдадени и нахъсани в това да правим музиката която ни харесва и когато работата върви като по вода, всичко става супер.

А какво искате да постигнете чрез музиката, която правите? С какво искате да се отличите сред останалите банди на сцената?
Галев: Искаме да оставим някакво смислено послание, а не просто да покажем колко сме ядосани и недоволни без да предложим начин да се справим с това.  Т.н. „кор“ общо взето е изчерпан стил и не мислим, че има някоя банда, която да се отличава коренно от друга, свирейки тази музика. На нас ни харесва като начин да се изразяваме и не ни притеснява дали ще сме уникални в звученето си.

Жо:  Главно с разнообразието в музиката ни. Като най-нов член на групата успях да видя отстрани готовият материал, който FATE MEANS NOTHING са подготвили и той обединява изключително различни и многообразни емоции както от музикална гледна точка, така и като текстове и послания. Всичко трябва да се усети на живо и след това да се чуе на запис при нас. Поне за да се усети на 100 % това което ние искаме да предадем на хората.

Занимавате ли се с други банди/проекти освен FATE MEANS NOTHING?
Жо: Аз съм вокалист в групата DASH THE EFFORT. По-различна стилово група, но все пак в същото течение на тежката музика.

А извън сцената с какво се занимавате?
Жо: Мики работи в  американска IT компания, а аз работя в магазин който малко или много е обвързан с музикалната сцена. Когато не съм с FATE MEANS NOTHING и DASH THE EFFORT също се занимавам с организиране на концерти.

Галев: Уча медицина и с това се изчерпва цялото ми време.

Скоро ще изнесете първия си концерт на живо на 15 март заедно с AS ORCHIDS WITHER, DASH THE EFFORT и CITIZEN ERASED в столичния Bar Zar. Как се чувствате?
Галев: Това трябваше да бъде второто ни участие, но поради здравословни проблеми на басиста ни – Жоро, нашето първо участие отпадна. Сега всички сме в чудесна форма и нямаме търпение да покажем какво можем. Всеки от нас е имал и други музикални проекти с които е имал концерти, но все пак излизането за пръв път на сцена с нещо ново остава незабравима емоция.

Жо: Определено сме изключително развълнувани. След като не успяхме да дебютираме на Valentine’s Massacre сега сме още по-нахъсани да покажем на какво сме способни и какво искаме да изпратим като послание към публиката! Надяваме се всичко да мине гладко без проблеми, защото никога не се знае какво може да се случи, хаха.

Разкажете ни малко повече за благотворителната цел на концерта.
Жо: Бяхме поканени от CITIZEN ERASED да се присъединим към тази хубава кауза. На този концерт ще се събират средства, с които да се помогне на Снежа Трухчева, която е с тежка форма на Паркинсон. Освен хонорарите на групите, които ние ще дадем като дарение, ще има и кутия, където всеки които желае да помогне допълнително, ще има шанса да го направи!

Дойде време да кажете нещо на нашите читатели и феновете ви. Какво е вашето послание за тях?
Галев: Правете това, което обичате и винаги помагайте на другите.

Жо: Тук ще кажа същото което казах и в миналото интервю, а именно: освен редовните благодарности искам да кажа на абсолютно всички да подкрепят сцената в България! Отивайте на концерти на всички банди, запознавайте се с тях, пийте с тях и им покажете, че има смисъл в това да правят музика!


fate-means-nothing-band

 Благодарим на всички за отделеното внимание! Ще се видим следващата седмица!

 Всеки, който желае да следи случващото се около бандата, може да направи това на тяхната Facebook страница. Всичко, което трябва да направите, е да цъкнете ето тук.

  1. #1 написан от Nasko (преди 9 години)

    Stava..samo kadeto sa pulna imitaciq. Vse edno slusham nqkwa smesena banda ot Attack Attack i Cannibal Corpse. Nishto originalno – absolutna boza!!!

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото