Never Regret album cover  ‘Time has come, I am on the way. I am the hunter and you are the prey!‘, пеят израелските метъли DESERT, откривайки своята втора тава с епични метъл химни – “Never Regret“. Досега съм слушал бандата един-два пъти, но с вторият им дългосвирещ албум, направо ме отвяха към категорията “фенове“. Творбата е истински epic dark metal епос и печели слушателя още със загадъчното интро “Chasing The Prey“ и откриващият сингъл “Assassin’s Fate“, който можете да чуете ето тук.

Групата убедително успява да задържи вниманието на слушателя. За главата си смея да кажа точно обратното – слушайки албума, изпитвам остра нужда за headbang и епично припяване на песните в творбата. Целият албум е съставен от такива, които имат пълен потенциал да станат live химни.

 Стигайки до средата на албума е време да охладим страстите с нежната “The Road To You“, в която гост-вокалист е дамата Infy. След като сме отпочинали, бандата отново ни залива с грабващите си вокални партии, последвани от яки рифове и мелодични сола. Следва епичната “1812“, в която участва Ralf Scheepers (PRIMAL FEAR, ex-GAMMA RAY). Песента е впечатляващ дует, който носи уникална и спираща дъха атмосфера.

 Охладили страстите, с нови сили продължаваме към края на албума. С оставащите композиции, бандата отново показва на какво е способна и успява да задържи вече привлеченото внимание на слушателя. С края на последната творба “Invincible“, оставаме жадни за още епичен метъл от израелците и започваме да таим надежда да стъпят на родна земя.

 “Never Regret“ е спираща дъха комбинация между епични вокали, брутални рифове и мелодични сола, която създава страхотни химнове, които ще бъдат запомнени във времето и всеки един фен присъстващ на концерт на групата, независимо от това колко е запознат с творчеството на бандата, ще размятка глава, припявайки заедно с бандата.

8,5/10

So, do you have a dream, even wildest one? All you need is faith – You have just begun!
Desert band with logo

DESERT са:
Alexey Raymar – Вокали
Sergei „Metalheart“ Nemichenitser – Китара/Бек вокали
Max Shafranski – Китара
Oleg Aryutkin – Клавири/Бек вокали
Sergei Dmitrik – Бас китара
Assaf Markowitz – Барабани

 Творбата ще бъде издадена на 30 март и ще съдържа 11 песни. Албумът е записан, мастериран и миксиран в A.G. Studio в Тел Авив, Израел заедно с продуцента Alex Zvulun(THE FADING). Обложката е дело на Jobert Mello, който е работил с групи като SABATON, GRAVE DIGGER, TYR, LEAVES’ EYES, ARKONA и други. Гост-музиканти в творбата са Ralf Scheepers(вокали в “1812“), Infy(вокали в “The Road To You“), Merry Ann Genin(цигулка в “Flying Dutchman“) и Alex Zvulun(соло на китара в “Son Of A Star“ и “The Road To You“).

Траклист на “Never Regret“:
01. Chasing The Prey(Intro)
02. Assassin’s Fate
03. Son Of A Star
04. The Wolf’s Attack
05. Never Regret
06. The Road To You
07. 1812
08. Flying Dutchman
09. Final Journey
10. Imperial Eagle
11. Invincible

Official Website: http://www.desertband.com
Facebook: http://www.facebook.com/DesertOfficial
Youtube: http://www.Youtube.com/DesertOfficial
Twitter: https://twitter.com/desert_band
Google+: https://plus.google.com/+desertofficial
VK: https://vk.com/desert
Instagram: http://instagram.com/desert_official