В стремежа си да наблегнат на това, което ни обединява, рокаджиите ЗИМЕН ДЪЖД просто надминаха себе си. Момчетата вдигнаха парти за Рождения Ден на новия си китарист Георги „Чочо“ Ковачев, но това не беше просто един концерт на поредната българска група, а едно наистина приятно изживяване. Скрит в мрака на нощта, клуб „Три Уши“ успя да приюти неуморните метални души, напомняйки ни отново какво е да се чувстваме българи. Но това не беше всичко. Гости на групата бяха софийските наследници на HELLOWEEN, ELLYSIUM, и младите новатори НАШ’ТЕ ХОРА. Заедно те успяха да пресъздадат една уютна и приятелска атмосфера.
IMG_20190117_205304Часът беше малко след осем, когато на сцената излезе първата група, ELLYSIUM. Момчетата показаха чудесно сценично присъствие. Още от началото смаяха феновете си с приятните си мелодии и смислените си текстове. Бандата представи няколко свои авторски песни, както и кавъри на едни от най-известните класически хеви метъл парчета, от които „Hearts On Fire“ на HAMMERFALL, „Rock You Like A Hurricane“ на SCORPIONS, „Metal Heart“ на ACCEPT и, разбира се, любимата на две поколения „I Want Out“ на HELLOWEEN. Това, което ми хареса най-много, беше, че музикантите успяха да накарат феновете да пеят с заедно с тях. В края на своето изпълнение ELLYSIUM поканиха на сцената рожденика като той изсвири с тях последните две песни.
IMG_20190117_205535След кратка почивка на сцената излязоха софийските новатори НАШ’ТЕ ХОРА. Първите две песни музикантите изпълниха с вокалното участие на Георги, а след това представиха пред публиката новата си вокалистка, която също пя с ентусиазъм.
IMG_20190112_224222След изпълнението на младите софиянци на сцената излязоха главните виновници за събитието, бившите членове на групите ГЛАДИАТОР и ПРЕЗИДЕНТ, ЗИМЕН ДЪЖД. Момчетата разтърсиха сцената с изцяло авторски песни, добро сценично поведение, прекрасно вокално и инструментално изпълнение. Както винаги успяха да се изявят с качествени текстове, дело на фронтмена на групата Асен Радев. Освен най-известните си песни, от които „Лудият кон на лятото“ и „Като вълк-единак“, съставът представи една балада, която не е била представяна много пред публика досега и носи името „Магията“. На мен лично най-много ми хареса изпълнението на песента „Очите ѝ гледат към края“, но честно казано не съм сигурна дали това е заради невероятното бас представяне на басиста Момчил Кузманов или заради осезаемото сценично присъствие на китариста и беквокалист на групата Теодор Коцев. Рожденикът Георги Ковачев не остана по-назад, като се похвали с майсторска техника, завидни качества и най-вече успя да придаде една празнична атмосфера, която като че ли накара хората в клуба да забравят за проблемите, с които се сблъскваме в ежедневието, и да се отдадат на момента. Благодарение на точните ритми на барабаниста Любен Борисов шоуто беше завършено. Момчетата направиха една прекрасна вечер посветена на приятелството и музиката. Ето и сетлистата на ЗИМЕН ДЪЖД:
01. „Winter Rain“
02. „Лудият кон на лятото“
03. „Като вълк-единак“
04. „Магията“
05. „Очите й гледат към края“
06. „Глупава жена“
08. „1912“
09. „Music’s Coming“
10. „Някой друг“
11. „Тревата-дъжда“
12. „Блус за сивото небе“
13. „№ 8“
14. „Космически мрак“
15. „Princess in the Rain“