Живи сме: Пролетен сеч на глави в столичния Bar “Zar“

 За едни 10-ти май беше просто поредната неделна вечер, а за други – сеч на глави, приятни емоции и яки изживявания в столичния BarZar“. Тази дата посрещна второто издание на Spring Carnage, заедно с FEAST OF INSANITY, BADCAST, FATE MEANS NOTHING, ESCAPE FROM INFERNO и KHAN.

 Вратите на клуба бяха отворени за посетителите точно в 18:00ч, и тъкмо BarZar“ се понапълни и на сцената първи точно по график в 18:30ч, излязоха пловдивската банда FEAST OF INSANITY. За тях това беше дебют на софийската сцена. Дебют на който се представиха повече от добре. Момчетата откриха с парчето “Ashes To Consume“. Публиката веднага отреагира и се започна с веенето на косите. Последваха още няколко къртачки от момчетата, след което FEAST OF INSANITY поканиха техният приятел Любомир и заедно забиха CHELSEA GRIN-ската “Crewcabanger“. Разбити и доволно разгряти от веенето на коси и няколкото mosh pit-a, изпратихме момчетата и тръпнем в очакване на следващите банди.

feast of insanity

Благодарности за снимката на Асен Кралев

Сетлист на FEAST OF INSANITY:
01. Ashes To Consume
02. Reprisal (EVERMOURN cover)
03. Fury
04Bliss
05. Crewcabanger ft Любомир (CHELSEA GRIN cover)

 

badcast

Благодарности за снимката на Асен Кралев

 Не след дълго на сцената се качи софийската rapcore банда BADCAST. Типично в техен стил, след надъхващото интро, веднага зазвучаха първите rapcore ритми за вечерта. След тройна доза скачане и купонясване, бандата ни остави за момент в компанията на техния барабанист и зашеметяващото му drum solo. След това бандата покани на сцената техния приятел Тошето и дружно забиха KORN-ското парче “Right Now“.  След това повече от страхотно изпълнение, бандата продължи своя сетлист с още един кавър – този път “Жената На Шефа“ на ЪПСУРТ. Своето изпълнение за вечерта, BADCAST закриха с авторското парче “Watch Out“ и култовата “Blind“ на KORN.

Сетлист на BADCAST:
Intro
01. New Age
02. Insanity
03. Have A Nice Day
Drum solo
04. Right Now  ft Tошето (KORN cover)
05. Жената На Шефа (ЪПСУРТ cover)
06. Watch Out
07. Blind (KORN cover)

 

fate means nothing

Благодарности за снимката на Асен Кралев

 Следващи на сцената излязоха момчетата от младата деткор банда FATE MEANS NOTHING. Без да се бавят, те веднага забиха с парчето “Bipolar“ и в публиката започнаха да се веят коси. Разбира се, не липсваше и традиционната порция от брейкдауни, която повдигна настроението на публиката и остави част от тях с болки в крайниците и кръста. След толкова много танци в тазвечерната буря, групата закри своят сетлист с бруталните “Unveiling The Mask Of Treason“ и “Covenant“. След поредната порция разбивация, излизаме пред клуба, за да си отпочинем на по бира, събирайки енергия и сили за следващата банда.

Сетлист на FATE MEANS NOTHING:
Intro
01. Bipolar
02. Cleansing
03. Hidden Desires
04. A Dance In A Storm
05. Unveiling The Mask Of Treason
06. Covenant

 Предпоследни на сцената се качиха младежите ESCAPE FROM INFERNO. Групата даде начало на своето изпълнение с актуалния им сингъл “Weightless As The Earth“. Публиката, явно запозната донякъде с творчеството на бандата, веднага започва да се раздава куфеейки и оформяйки mosh pit-ове. Сетлиста си ESCAPE FROM INFERNO закриха с първата песен, която издадоха като демо – “Emerald Sunset“. Жадни за още хубава музика от момчетата, публиката скандираше за още и групата остана на сцената, за да забие един доста интересен и забавен полу-кавър(само инструментала на песента беше писан от тях). Песента, на която направиха кавър беше “Жив Съм“ на родната “супер звезда“ Кондьо.
escape from inferno

Сетлист на ESCAPE FROM INFERNO:
01. Weightless As The Earth
02. Invoking Myself
03. Dying Inside
04. Symbol of Death
05. Emerald Sunset
06. Жив Съм (metalcore кавър на Кондьо)

khan

Благодарности за снимката на Асен Кралев

 Дойде време и за гвоздея на вечерта – KHAN. След кратко отсъствие от сцената през последните няколко месеца, групата се завърна с гръм и трясък – ново EP, втори вокалист и въпросното изпълнение в столичния BarZar“. Веднага след приятното интро “Балканджийско Хоро“, бандата започва да засипва публиката с порция след порция, приятен за душата folkcore – смесица от метъл и български народни елементи, която през цялото изпълнение държеше публиката на крака. Края на своето изпълнение, KHAN поставиха с емблематичните “Небе“ и “Домачине“. След чумата, която бандата донесе в клуба, събираме последната доза енергия, която ни е останала и лека-полека се насочваме към изхода на клуба.

Сетлист на KHAN:
Балканджийско хоро
01. Пепел
02. Буря
03. Чума
04. Жертва
05. Гарван
06. Правда
07. Небе
08. Домачине

 В края на вечерта си тръгваме изтощени, разбити и отвяти от бурята, която тези банди сътвориха на сцената в Bar Zar“. Поредният live на български групи, който не подлежеше на изпускане! Една прекрасна вечер изпълнена с много забавления, която ще остави трайни спомени за цял живот. See you next time!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото