Започна строежът на сцената за SOFIA ROCKS 2014

От днес, 1 юли – стартира строежът на сцената за най-зрелищното рок събитие на годината – SOFIA ROCKS 2014. Специално за случая, 5 дни преди старта на събитието, пристига технически екип от Германия, който ще се ключи в изграждането на всички съоръжения. Професионалистите са едни от най-добрите в концертния бизнес. Те са част от екипа на BALKAN ENTERTAINMENT за пета поредна година и ще допринесат не само за издигането на огромната конструкция, но и в подбора на техническото оборудване за SOFIA ROCKS, включително озвучителната техника и видеостените.

Сцената ще бъде с големина 40 метра, като общата площ се равнява на половин декар. Контейнери и шатри, тежащи близо 80 тона, ще послужат за строежа на фестивалното градче, което ще бъде озвучено от 12 топ колони и 30 суббаса – достатъчни да „взривят“ с качествен и чист звук района около стадион „Академик“. Jared Leto, фронтмен на 30 SECONDS TO MARS, e поръчал 10 метров подиум, за да може да бъде по-близо до българските си феновете, както и специално осветление. Два огромни екрана ще предават всичко случващо се на сцената, като осигурят перфектна видимост от всеки ъгъл на терена на Стадион „Академик”.

Карстен Вегнер споделя:

За нас е огромно удоволствие отново да сме тук в България и да станем част от SOFIA ROCKS 2014. Специално за събитието очакваме техника от Германия, а през следващите дни екипът ни ще строи огромната конструкция на Стадион Академик, която ще бъде издигната от нулата. Тук е моментът да благодарим и на стадион „Академик“ за помощта, която ни оказват. Шоуто ще бъде зрелищно и по нищо няма да отстъпва на големите фестивали, които организираме в Европа и по света.

Пет дни ще бъдат необходими за подготовката на стадиона, който ще събере рок фенове от страната и целия Балкански полуостров. Шоуто ще бъде съпроводено от множествено специални ефекти. Хедлайнерите THE OFFSPRING и 30 SECONDS TO MARS са подготвили близо двучасови концерти, а вратите отварят още в 14:00 часа. Организаторите готвят зони за забавление, много храна, бира и всичко нужно за един фестивален ден на SOFIA ROCKS 2014! С един билет, феновете на рока ще могат да чуят и видят шест концерта и зрелищно шоу, а по традиция децата до 10-годишна възраст, влизат безплатно.

Събитието е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за европейска столица на културата през 2019.

 

Sofia Rocks 2014 e на 6 юли и на сцената на събитието ще видим 30 SECONDS TO MARS, THE OFFSPRING, SKILLET, MANDO DIAO, ALCEST и OSSSY. Билети за събитието може да намерите в мрежата на Eventim, включително Германос, Пикадили и Техномаркет. Цена билетите: 90 и 110 лв.

 

  1. #1 написан от Метъл Прасчо (преди 9 години)

    Това са от типа банди, дето се въртят по „рок“ радиото почти през цялото програмно време. (Защото всички ние знаем, че „по-тежкия рок“ винаги е оставен на заден план от всеки програмен директор, по причини, които само един програмен директор знае). На мен би ми било много интересно да разбера, какъв ще бъде интереса от „масовия“ фен точно на това събитие, тъй като на практика, то е истинския музикален барометър за това какви и колко са слушателите, сеш’ се. И после искам снимка от същото място от коцерта, като на тази горната от AC/DC, за още по- голяма представителност. 🙂 Иначе успех на начинанието.

    • #2 написан от RoseRed (преди 9 години)

      При първа възможност ще има снимки и от събитието. Качена е тази снимка, изпратена с информацията. Предполагам, защото и по двете сцени е и ще работи един и същ екип. 🙂

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото