Задушен брутализъм с гарнитура от VADER и MELECHESH

Датата е 20-ти април и отново сме в тачения клуб R.B.F.  Организаторите BGTSC изрично са ни предупредили, че концертът ще върви по график, и точно в 19ч. вече чуваме тътените на първата банда, докато се редим да влезем. W.I.L.D. (Франция) бяха подложени на тежката задача да разведрят позаспалите физиономии на шепата хора, която беше в клуба. Разбира се, няколкото ентусиасти, които винаги се разбиват, независимо какво се чува от сцената, ги имаше. Добре, че бяха те, за да позакърпят положението. А ако си мислите, че останалите посетители все още не са били пред клуба – ами, грешите, но нали… градинката си е градинка. Иначе французите се самоопределят като някакъв дет/траш, но грухтенето на вокалиста силно накланя везните към един друг стил. Ще се сетите и като видите, че на снимките носи тениска на Benighted. Групата вече има три студийни албума и изглежда се справят добре, щом са на турне с банда като Vader. Не спряха с опитите да предадат насроението си на публиката, което беше чудесно, но следващият път – повече.

 Сетлист W.I.L.D.

Сетлист W.I.L.D.

 

Второто предястие беше от любимата ни шведска кухня. Sterbhaus излизат на сцената, омазани в сажди, все едно допреди малко са ринали въглища. Този път пред малко повече хора с видимо по-приповдигнато настроение, групата изпълни парчета от двата си студийни албума. И те се водят дето/траш, но вокалистът вместо да грухти, пищи и май го избива на някакъв мелодичен блек.. За сметка на това на моменти рязко сменят страницата и започват да си дрънчат някакъв electric roll, както те сами се изразиха. За близо половин час чухме Deathwizz, House of the Dead Dwarf, Absolutеly Do Not Die! и др.

По всичко личи, да не кажем, че си е направо традиция, че вече утвърдилите се банди предизвикват по-сериозен интерес сред феновете. Поредното доказателство за това бяха двойно повечето хора, влезли за изпълнението на израело-холандската група Melechesh. Все пак не можем да ги виним, защото Melechesh се държат, изглеждат и свирят по твърде интересен начин и е невъзможно да бъдат пренебрегнати. Това е групата, която в един момент може да накара тълпата да се бие със злоба помежду си, а в друг дружно да танцува смеейки се. На моменти някои индивиди от публиката решиха, че е уместно да друснат по някое хорце, така за настроение и леко на ебавка. Вокалът Melechesh Ashmedi както винаги беше богато отрупан с ориенталски накити и силно допълваше всичкия колорит, изливащ се от сцената. Досега Melechesh си избират да обикалят света с доста разнообразни групи. Предишните два пъти ги гледахме като съпорт на Nile и на Samael.. Ще видим с какво ще ни изненадат четвъртият път! И щом целият клуб крещеше в хор „ Sin! Baal Sin! “, значи можем да бъдем сигурни, че ще бъдат посрещнати още по-топло.

Сетлист на Melechesh:

01. Illumination: The Face Of Shаmash
02. Sacred Geometry
03. Ladders to Sumeria
04. Defeating thе Giants
05. Genies, Sorcerers and Mesopotamian Nights
06. Grand Gathas of Baal Sin
07. Triangular Tattvic Fire
08. Ghouls of Nineveh
09. Rebirth of the Nemesis (Enumа Elish Rewritten)

10. Caravans to Ur

Дойде време за най-интересното от вечерта – нашето основно ястие и десерт наведнъж, но след малко ще изясним защо ви занимаваме с ядене точно в момента. Продължаваме да следваме графика изрядно и точно в 22ч. VADER излизат, вече са се събрали всички 200 човека, които бяха решили да уважат събитието. И тук сред тези писания изниква противоречие, защото по-горе споменахме, че тенденцията следва формулата: утвърдена банда = на висока посещаемост, само че в този случай тя леко ни изневери и, за жалост, ще се наложи да поставим под съмнение нейната константност. За съжаление на непосетилите, Vader направиха гигантско шоу с брутално силен звук(какъвто всъщност беше и през цялата вечер). На бързи обороти чухме албума “ Black To The Blind “ и две парчета от последния “ Welcome To The Morbid Reich “. Единственият проблем ни създадоха пуш-машините, които задимиха целия клуб и пречеха на видимостта, а групата почти напълно ни се изгуби от един момент нататък. Почувствахме се като зеленчуци на пара, но за да не ни обвините във веганизъм или да си помислите, че вечерта се е получила твърде постна, можем спокойно да ви уверим, че Vader са същинска месомелачка на живо и са във върхова форма. Хубаво е, че изобщо отново за изявили желание да ни посетят, след последното им отменено участие. Феновете също бяха доволни, защото имаше извънредно много стейдж дайвинги, краудсърфинги и малко разбити зъби, но то такъв концерт не може да мине без кръв, нали?

Вероятно сравнително точен сетлист на Vader, търпящ критики и промени:

 1. Sothis
 2. The Wrath
 3. Fractal Light
 4. Heading for Internal Darkness
 5. The Innermost Ambience
 6. Carnal
 7. True Names
 8. Beast Raping
 9. Return to the Morbid Reich
 10. Reborn in Flames
 11. Foetus God
 12. The Red Passage
 13. Distant Dream
 14. Come and See My Sacrifice
 15. Black to the Blind
 16. Dark Age
 17. Vision and the Voice
 18. Hell Awaits

 

 1. #1 написан от ZerraX (преди 10 години)

  Някво, минаха 24 часа от концерта, но все още се чувствам като парцал… абе Melechesh са си Melechesh, звука не беше перфектен, но от 3те гостувания това най ме изкефи. Cheerz!

 2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 3. Коментари за тази публикация
В началото