xasthur

Американската блек метъл легенда XASTHUR е подписал партньорство с германския лейбъл Prophecy Productions. От самото начало XASTHUR остави дълбоко въздействие върху американската блек метъл сцена и се превърна в един от най-известните и тайнствени проекти. Стартирайки като one-man band XASTHUR винаги е бил известен със своята екстремна интровертност и отдаденост да живее в сенките. От 1995 г. XASTHUR издава записи, които се възприемат като задължителни за слушане за тази сцена.

В стремежа си техният саунд да бъде чут от нова аудитория и подписването на XASTHUR с Prophecy Productions е следващата логична стъпка в непрекъснато разширяващия се списък на лейбъла. Prophecy Productions ще стартира това партньорство с ново ЕР в ограничено издание, което ще бъде ексклузивно предварително представяне на предстоящия студиен албум на XASTHUR, изграден върху неговия нов „doomgrass“ стил. ЕР-то „Aestas Pretium MXVIII“ ще бъде специално продавано на предстоящото обширно турне в САЩ, което ще включва 30 дати и ще стартира на 21 юли, придружен от Six Organs Of Admittance и Wino. През 2018та XASTHUR е пълен с енергия и готов да се разгърне.

И самият Scott „Malefic“ Conner споделя:

„Очаквам с нетърпение да работя с Prophecy Productions. Радвам се, че са достатъчно смели да работят с мен в този нов музикален жанр, който изграждам и, че те му дават шанс.“ На този линк можете да гледате акустична, unpluged, лайв версия на  „Mirror In Your Face“, изпълнена в Портланд, Орегон на 11 юни 2017.