witherfallaug2018promo_638

Американските мелодет майстори WITHERFALL ще издадат втория си албум „Prelude To Sorrow“ на 2 ноември чрез Century Media.
Текстописците Joseph Michael (вокали, SANCTUARY) и Jake Dreyer (китара, ICED EARTH) успяха да съчетаят перфектно техническата компетентност на групата с подходяща зловеща и мрачна атмосфера, проявяваща се и във величествената обложка, изработена от Kristian Wåhlin. Нея може да видите по-долу заедно със списъка с песни. За миксирането и мастерирането бандата отново разчита на Chris „Zeuss“ Harris (SANCTUARY, QUEENSRŸCHE, ICED EARTH).
Съставът споделя:

„Prelude To Sorrow“ е концепционален запис, макар и не под традиционната формата. Всяка песен представлява една глава. Вдъхновението се крие в най-тъмната реалност, която беше смъртта на нашия барабанист и един от най-добрите ни приятели, Adam Sagan. Тези песни са сурови емоционални отражения, съчетани в нощните часове под влияние на виното и скръбта, докато гледаме и помагаме на приятеля си да се бори и в крайна сметка да загуби битката си с лимфом. Албумът е написан специално за неговата лична трагедия.

Списък с песни:witherfallpreludetosorrowcd
01. „A Prelude To Sorrow“
02. „We Are Nothing“
03. „Moment Of Silence“
04. „Communion Of The Wicked“
05. „Maridian’s Visitation“
06. „Shadows“
07. „Ode To Despair“
08. „The Call“
09. „Vintage“
10. „Epilogue“