Музикалните новини продължават с една не чак толкова приятна такава. Karin Axelsson напуска Sonic Syndicate, като мотивира оттеглянето си от бандата със следното изявление:

Sonic Syndicate са били семейството и животът ми вече много години и срещнах толкова много хора, преживях толкова много неща покрай тях – никога не съм си ги и представяла. Определено изживях мечтите си, но понякога трябва да направиш трудния избор. За мен е време да продължа напред, защото съм в период, в който трябва да се концентрирам върху личния си живот.
Надявам се, че разбирате решението ми.
Искам да благодаря на всички вас, които идвахте на концертите ни, за безкрайната ви любов и подкрепа. Това означава много за мен и за момчетата, няма как да го опишем с думи.
Преди официално да тръгна и да започна новата глава, искам да ви помоля за още нещо. Моля ви, грижете се за тези момчета, за моите братя, защото ги обичам от цялото си сърце и въпреки че ще поддържаме връзка, наистина ще ми липсват и те, и музиката, която правихме заедно.
Та, с чиста душа ви представям официално Miche. Това, което искам от вас, е да отворите сърцата си за този страхотен човек, който е и невероятен басист, и да го приветствате топло.

На мястото на Karin идва Michel „Miche“ Bärzén, който досега се е подвизавал в Degradead. Като за добре дошъл от бандата му поднесоха видеоклипа към Diabolical Work of Art: